Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Az oltási program további felgyorsítása és a háziorvosok terheinek a csökkentése érdekében egy pilot-program keretében egy új eszközt, online időpont foglaló rendszert próbálhat ki csütörtök délutánig 70 ezer oltásra regisztrált.  A jogosultak ma SMS-ben kaptak erről értesítést és jövő hét hétfő, kedd, szerdai napokra tudnak így időpontot foglalni Sinopharm vakcinával történő oltásra.

Tegnapi napon már írtunk arról, hogy az oltási program gyorsítása illetve a házi orvosok tehermentesítése miatt online időpont foglaló rendszert vezetnek be. A mai napon ennek részleteit is közzétették a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az online időpontfoglalót a négy egyetemi kórház oltópontjaihoz nyitották meg, és azok elhelyezkedésének megfelelően Budapestről, Szegedről, Debrecenről és Pécsről 70 ezer regisztrált kapott arra lehetőséget, hogy április 22. csütörtök 16 óráig az interneten foglaljon időpontot.
Az SMS tartalmazza az időpontfoglaló felület elérhetőségét, és azt is, hogy az oltás Sinopharm vakcinával fog történni. Az SMS azt is tartalmazza, hogy ha az érintett mostanra már megkapta az oltást, akkor nincs teendője.
Az időpontfoglalás – ahogy az oltás is – természetesen önkéntes. Amennyiben valaki, aki lehetőséget kapott az időpontfoglalásra, de nem kíván vele élni, akkor sincs teendője, oltására egy későbbi időpontban kerülhet sor. Akkor sincs teendő, ha például egy várandós kapott SMS-t és lehetőséget erre az oltásra, hiszen a várandósok oltása jelenleg csak Pfizer és Moderna vakcinákkal történhet.

Amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, kiterjeszthetik a regisztráltakra.

Kérdés-válasz

Ki jogosult most online időpontfoglalásra? Az a regisztrált, aki április 21-én erről SMS értesítést kapott. (Összesen 70 ezer fő – Budapest, Pécs, Szeged, Debrecen városokban).

Meddig tud online időpontot foglalni? Április 22. csütörtök 16 óráig.

Milyen oltási napokra tud időpontot foglalni?  Április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda.

Milyen városokban található oltópontokra lehet időpontot foglalni? Budapest, Pécs, Szeged, Debrecen (az orvostudományi egyetemek kórházainak oltópontjaira).

Milyen vakcinával történik az oltás? Sinopharm vakcinával.

Az oltás második időpontja is ugyanott történik, ahol az első oltás? Igen, a második oltás is csak ott történhet, ahol az első (a két oltás között  28 napos a különbség ennél a vakcinánál).

Lefoglaltam az időpontot. Utólag tudom módosítani? Nem.

Nem találok megfelelő időpontot, nem tudok most elmenni a megadott időpontokban. Jogosult maradok az oltásra? Igen.

Kaptam SMS-t, de mostanra már az oltást is megkaptam. Mit tegyek? Nincs semmi teendője.

Kaptam SMS-t, de éppen aktív beteg vagyok. Mit tegyek? Ha Ön jelenleg akut koronavírus-fertőzött  vagy egyéb más lázas, akut betegsége van, akkor most nem oltható. Nincs semmi teendője. Jogosult marad az oltásra később is.

Várandós vagyok, de kaptam SMS-t. Mit tegyek? Nincs semmi teendője. Önnek a Pfizer és a Moderna vakcina alkalmazható. Ebben az oltási akcióban nem tud részt venni.

Mit vigyek az oltásra? TAJ-kártyát, személyi igazolványt és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot.

 

Az online időpontfoglalás ITT lehetséges.

Forrás:
koronavirus.gov.hu, Kiemelt kép illusztráció: Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com