Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Az országos tisztifőorvos szerint azért lehetett mindezt megtenni, mert jelentős mennyiségű vakcina érkezik a napokban Magyarországra.

Az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján Kiss Róbert alezredes elmondta: miután a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, a vendéglátó teraszok szombaton kinyithatnak. Reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosul.

Amellett hogy elértük a három és félmillió beoltottat, megnyitották az online időpontfoglaló rendszert, így most már a regisztráltak hétfőtől szerdáig időpontot foglalhatnak maguknak. Az időpont foglalások a kórházi oltópontokra vonatkoznak, és az online felületen időpontot foglaltak a kínai Sinopharm vakcinát fogják megkapni – mondta György István államtitkár.

Az időpont foglaláshoz, csak a születési időt és a TAJ számot kell megadni, ezután ki lehet választani a kórházi oltópontot és az időpontot is az oltásra. Az államtitkár elmondása szerint az oltási helyszín kiválasztásánál azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a második vakcinát is abban az intézményben kell felvenni, ahol az elsőt is.
Az érkező Sinopharm vakcinák másik felét a háziorvosok fogják eloltani. Így azok, akik időpontot foglaltak maguknak, de közben a háziorvosuk is behívta őket oltásra, jelezzék a háziorvosuknak, hogy már van időpontjuk egy kórházi oltópontra. Így más is hozzájuthat vakcinákhoz.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta: 681 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot. 246 személlyel szemben a kijárási tilalom megszegése miatt kellett fellépni. 4428 hatósági házi karantént rendeltek el, és 42 182 esetben ellenőrizték a hatósági házi karanténban tartózkodókat.

​A mai naptól Müller Cecília országos tisztifőorvos elrendelte a tömeges oltást, amelyre azért is van lehetőség, mivel jelentős mennyiségű vakcina érkezett, érkezik be az elkövetkező napokban.
A hétvégén is hatszázezer Sinopharm vakcina érkezése várható – mondta Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint folyamatosan zajlik az oltás és elmondta, hogy egyetlen vakcina sem véd 100 százalékban a vírustól, viszont a vakcinák elindítják a szervezetben az ellenanyag termelést, így ha meg is fertőződünk, nem lesznek komoly tüneteink, így megvédhetjük az életünket a vakcinákkal – hangsúlyozta Müller Cecília.

A kínai vakcina egy elölt vírust tartalmaz, így a kutatók úgy vélik, hogy a Sinopharm vakcina hosszabb ideig fog védelmet nyújtani. Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet, hogy aki épp aktív beteg, valamilyen fertőzésben szenved, ne foglaljon időpontot az online felületen, mert addig nem kaphatnak vakcinát, amíg fel nem gyógyulnak.

Az egyéni felelősségre is felhívta a figyelmet Müller Cecília az újranyitás kapcsán. Arra kért mindenkit, hogy figyeljünk egymásra.

A nyitás a magas átoltottságnak köszönhető, a vírus viszont továbbra is jelen van, így továbbra is védekeznünk kell, nem dőlhetünk hátra – fogalmazott Müller Cecília, aki hangsúlyozta, hogy továbbra is önkéntes a vakcina felvétele, de ahhoz, hogy visszakapjuk régi életünket, arra van szükség, hogy minél többen oltassák be magukat.

Tájékoztatója végén Müller Cecília a rendőrség napja alkalmából megköszönte a rendőrök áldozatos munkáját.

Forrás:
hirado.hu, Kiemelt kép: Magyarország Kormánya

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com