Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Elértük a három és félmillió beoltottat, ezért szombat reggeltől kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában – tette közzé a hirado.hu.

A kormányfő hozzátette, hogy ő is várja már, hogy egy korsó sört elfogyaszthasson, de a teraszok megnyitásához néhány szabályt módosítani kellett. Ennek megfelelően a kijárási tilalom szombattól este 11 órakor kezdődik.

A miniszterelnök szerint a jövő hét közepén meglesz a négymillió beoltott és új szabályok lépnek életbe, amikor elérjük ezt az oltottsági szintet. Ekkor – szerda, csütörtök környékén – megnyílik a szolgáltatások széles köre azok előtt , akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Többek között látogathatók lesznek a színházak, zene és táncművészeti rendezvények, a cirkusz, a mozik, az edzőtermek, a fitnesztermek,  az uszodák, a közfürdők, a könyvtárak, a múzeumok, a kalandparkok, vidámparkok, a jégpályák, a játszóházak valamint a sportesemények és kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső részei is. De ezeket a helyeket csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor közölte: Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint az iskolák újranyitása kapcsán minden a vártnál jóval zökkenőmentesen alakult. A szülők jóval 50 százalék fölött vitték újra az iskolákba óvodákba a gyerekeiket.
A kormányfő arról is szólt, hogy akik már az első vakcinájuk megkapták, rendkívül csekély eséllyel betegednek meg, így a gyereke már biztonságban vannak, hiszen a pedagógusok nagy része már megkapta a az oltást.

Orbán Viktor arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinára, és fogadja el azt amit felajánlanak számára, hiszen a lakosság fele már élvezheti jövő héten a beoltottság előnyeit.

Orbán Viktor elmondta: hamarosan elérünk arra a pontra is, hogy már mindenki be lesz oltva, aki regisztrált, és Magyarországon lesz még kellő számban vakcina, akkor a vakcinákat fel fogják ajánlani a nagyvilágban élő magyarok számára.
Tehát, bárhonnan jöhet majd magyar, hogy megkapja a vakcinát – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök arról is szólt, hogy a 16-18 éves korosztály beoltható Pfizer vakcinával, így el is különítenek számukra annyit, amennyi lehetséges a mostani körülmények között.

Lépésről lépésre indítjuk újra az országot, ehhez pedig az szükséges, hogy a kormány cselekvőképes legyen, éppen ezért szeretnék meghosszabbítani a kormány vészhelyzeti felhatalmazását. De amint erre nem lesz szükség azt vissza fogjuk adni – mondta a miniszterelnök.

Forrás:
hirado.hu, Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com