Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legújabb hírek az operatív törzs sajtótájékoztatóján. 

Szombaton megnyitottak a kerthelyiségek, és a vendéglátóhelyek teraszai. A jó időre való tekintettel, sokan kihasználták ezt a lehetőséget. Az ellenőrzések során a rendőröknek pozitív tapasztalatai voltak, nagyon kevesen szegték meg a járványügyi szabályokat, úgy a vendéglátóhelyek üzemeltetői, mind a vendégek oldaláról – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

Amikor a beoltottak száma eléri a négymilliót, új intézkedések lépnek életbe, amelyek jelentős része védettséghez – védettségi igazolványhoz – kötött.

Az új szabályok szerint: a kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul majd. Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.

Akiknek védettségi igazolványuk van, este 11 óráig a vendéglátóhelyek belső terében is tartózkodhatnak és szállodába is mehetnek, ezekre a helyekre gyermekeiket is magukkal vihetik.

A novemberben bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.

Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.

A védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják. A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken – ismertette Kiss Róbert.

A rendőrök 2 137 személlyel szemben intézkedtek, mivel nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot. 915 személlyel szemben pedig a kijárási tilalom megszegése miatt kellett intézkedniük. 7 893 személy számára hatósági házi karantént rendeltek el, és 35 472 esetben ellenőrizték a hatósági házi karanténban tartózkodókat – tette hozzá.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 603 901 fő, közülük 1 665 067 fő már a második oltását is megkapta.

Tetemes mennyiségű oltóanyag érkezett az országba, szombaton hatszázezer kínai vakcinát kaptunk. Ezt a szállítmányt sikerült felszabadítani, így az éjszaka folyamán megtörtént a vakcinák elosztása is, és már a mai napon ezzel oltanak a kórházi oltópontokon és a háziorvosi rendelőkben – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Forrás:
hirado.hu

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com