Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Müller Cecília: Azért adjuk a védőoltást, hogy megvédjük az oltottat a fertőzéstől. Aki megkapta a vakcinát, az már nem adhatja át a vírust a még be nem oltottaknak.

A tegnapi nap folyamán 648 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.
Ugyanakkor 103 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt és 1 707 hatósági házi karantént rendeltek el, valamint több mint 37 ezer esetben ellenőrizték a hatósági házi karanténban tartózkodókat.

A vakcinákkal tudunk csak a járvány végére élni. Magyarországon rendelkezésre áll az a mennyiségű vakcina, amellyel mindenkit be tudnak oltani, és így védetté tudják tenni. A héten a forgalomban lévő összes fajta vakcinával oltanak. Hétfő óta pedig él az a lehetőség is, hogy a vakcinára regisztráltak időpontot foglaljanak, hogy felvehessék a kínai vakcinát – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos

Tisztifőorvos mindenki figyelmét felhívta, hogy 2. oltás követő pár napon belül fog a végzettség kialakulni, így ennek a felvétele kiemelten fontos.
A héten több típusú vakcina fog érkezni Magyarországra. Hajnalban megérkezett – első és második dózisú – Szputnyik (480 ezer adag) mellé várható még az AstraZenecából (343 ezer adag) és Pfizerből (355 680 adag) is újabb szállítmány.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban Müller Cecília elmondta: a tömeges oltások következtében néha előfordulhat, hogy egy-két nappal később rögzítik a beadásnak a helyét és idejét, ezért késve érkezhetnek a plasztik kártyák.
Amennyiben hosszabb ideje késik az igazolvány, azt online, az ügyfélkapun keresztül, illetve a kormányablakoknál is lehet jelezni. – tette hozzá a tisztifőorvos.

A területi érintettség változatlan, továbbra is jelen van a vírus szinte az ország összes településén. A fertőzöttek 13 százalékát Budapesten regisztrálták. A legnagyobb arányban Vas megyében csökkent a fertőzötteik száma, közel 50 százalékkal, kevesebb fertőzöttet regisztráltak 16 héten a 15 héthez képest. Müller arra szeretné kérni azokat, akiket  a második oltásukra hívnak be, hogy mindenképp jelenjenek meg az oltásra, hiszen a védettség csak a második oltás után válik teljessé.

A védőoltás hatékonyságát az alábbiakkal támasztotta alá Müller Cecília: “Éppen azért adjuk a védőoltást, hogy megvédjük az oltottat a fertőzéstől. Aki megkapta a vakcinát, az már nem adhatja át a vírust a még be nem oltottaknak. Ha valaki nem köhög, nagyon csekély eséllyel tudná átadni a vírust másoknak, hiszen a vírus leginkább légúton terjed, és kevéssé érintéssel”

Forrás:
hirado.hu, Kép: Koronavírus tájékoztató oldala

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com