Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A MÁV-Volán Csoport 2050-ig kívánja elérni a klímasemlegességet, ezért zöldstratégiát fogadott el – közölte a vállalat az MTI-vel.

A stratégiai céljaik közül elsőként emelték ki a közlekedésből származó szén-dioxid kibocsátásának további csökkentését, amit a villamosított vasútvonalak bővítésével, több elektromos járművel, a vasúti áruszállítás növelésével érnének el. A vasúti járműpark korszerűsítését a közlemény a fejlődés alappilléreként említi.

A károsanyag-kibocsátás csökkentésére az autóbuszpark fejlesztésében is törekednek, csakúgy, mint az üzemeltetési költségek mérséklésére. Hozzátették, hogy a vasúti és a közúti autóbuszos közlekedés egyesítése lehetővé teszi a vidéki közlekedés összehangolását, a felesleges párhuzamosságok, a kihasználatlan járatok megszűnését.

A vállalatcsoport az embereket is arra ösztönzi, hogy az autózás helyett a vasutat válasszák. Erre szolgálnak az önkormányzatokkal együttműködésben épülő P+R parkolók, valamint az autóbusz-állomásokon, és a műszaki telephelyeken létesülő kerékpártárolók – írták.
A közlemény a fenntarthatósági célkitűzések fontos elemeként tért ki a zöld digitalizációra. Az online jegyértékesítés mellett kiemelték az informatikai rendszerek fejlesztését, amelynek meghatározó szerepe van a hatékony utastájékoztatásban, az utaskiszolgálásban, a menetrend tervezésében. Folyamatban van a vasúti és közúti közös jegyértékesítő rendszer kifejlesztése, valamint a központi forgalomirányítási rendszerek kiterjesztése új vonalszakaszokra – tették hozzá.

Kiemelt jelentőségűnek nevezték a hulladék okozta környezeti terhelés csökkentését szelektív gyűjtéssel, az újrahasznosítás arányának növelésével, innovatív hulladékkezelési technológiák alkalmazásával. A papírmentes munkahelyek kialakítása pedig azt fogja lehetővé tenni, hogy a digitalizáció segítségével minél kevesebb papírt használjon fel a vállalatcsoport mindennapi működése során. A társaság fenntartható épületenergetikai fejlesztéseket is tervez, hogy növelje a zöldenergiából származó elektromos áram felhasználási arányát.

A közlemény szerint a MÁV-Volán csoport fenntarthatósági honlapon teszi közzé a zöldstratégiai célkitűzések részleteit, a fenntarthatósági mutatókat, az aktuális zöld híreket. A zold.mavcsoport.hu oldalon számláló is fut, amely a teljes utaskilométerre vetített szén-dioxid-megtakarítást mutatja az autós közlekedéshez képest. Az oldalon regisztráló utasok között nyereményeket sorsolnak ki.

Forrás:
MTI, Kiemelt kép illusztráció: Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com