Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

“Most először mondhatom azt, hogy már nem a vakcinamennyiségen múlik, hogy ki mikor kapja meg az oltást, hanem az embereken” – fogalmazott az oltási munkacsoport vezetője az Operatív Törzs tájékoztatóján.

Már nem kell várni a háziorvosra, csak fel kell menni az eeszt.gov.hu portálra, és időpontot foglalni. Aki most jelentkezik oltásra, napokon belül kaphat, csütörtökön Sinopharm vakcinát.

A kedden érkezett Pfizerrel a 16-18 évesek oltására jut, ami napokon belül megkezdődhet.

Beszámolt arról is, hogy érkezett 324 000 AstraZeneca oltás, ebből 200 000 kórházi oltópontokra megy, ezekkel oltják a regisztrálókat jövő hétfőtől péntekig. A kedden érkezett Pfizerrel a regisztráltak második körös oltására és a 16-18 évesek oltására jut, ami napokon belül megkezdődhet.

Az oltási munkacsoport vezetője bejelentette azt is, hogy akik 3 hónapon belül fertőzöttek voltak, azok is regisztrálhatnak oltásra, és meg fogják azt kapni napokon belül.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján bejelentette, hogy megjött egy 24 000 Janssen-szállítmány, és úton van a kormány teherszállító gépe 400 000 Sinopharm vakcináért. Jön még 44 400 Moderna és 324 000 AstraZeneca oltás is.

Az országos tisztifőorvos felhívta a várandósok és a közeljövőben kisbabát tervezők nők figyelmét, hogy éljenek a védőoltás lehetőségével, minél előbb oltassák be magukat! A várandósok Pfizer vagy Moderna vakcinát kaphatnak, orvosi javallatra.

Müller Cecília azt is bejelentette, csütörtöktől újra lesznek daganatos betegségekkel kapcsolatos megelőző szűrővizsgálatok:

• hölgyeknek mellvizsgálat mammográfiával
• méhnyakrákszűrés 25-65 év közöttieknek
• vastagbélrákszűrés 50-70 év között mindkét nemnél.

Ezek a vizsgálatok két hétig szüneteltek.

Forrás:
csalad.hu, Kiemelt kép illusztráció: Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com