Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul és a boltokban este 11 óráig lehet vásárolni – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

„Minél többen regisztrálnak az oltásra annál többen lesznek védettek. A magas számú beoltottaknak köszönhetően elkezdődhetett az újraindítás. Várhatóan a hétvégén elérjük a négymillió beoltottat és onnantól újabb engedmények lépnek életbe” – mondta mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul és a boltokban este 11 óráig lehet vásárolni. A beoltottak számára a vendéglátóhelyek belső tere is megnyílik, és a családok a gyerekeiket is magukkal viszik. Ugyancsak megnyílik számukra több szolgáltatás is, így például a mozik, edzőtermek, színházak.

A védetteknek és a 18 éven aluli gyerekeknek nem kötelező a maszk viselése a kulturális is sportrendezvényeken.

Azok a szolgáltatóhelyek, amelyek nem ellenőrzik a beoltottságot, súlyos büntetéssel sújthatók, akár egymillió forintos bírságot is kaphatnak.

A családi rendezvényekkel kapcsolatban a szigorítások nem változnak. Viszont ötmillió beoltott után, ami valószínűleg május 5-e körül valószínű, már lakodalmat is lehet  majd szervezni.

„A vakcina beadása után az oltott személyt rá kell vezetni a beoltottak listájára, és a kormányhivatalok ezután kezdik el az igazolvány kiállítását. A beoltottak ellenőrizni tudják az interneten keresztül, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér ( EESZT ) rendszerén keresztül, hogy a háziorvos bevitte-e a rendszerbe az oltását” – fogalmazott Gulyás Gergely.

A kormány igyekszik, hogy minél több országgal tudjon megállapodni arról, hogy a beoltottak számára biztosítsák azokat a feltéteteket, amelyek Magyarország is biztosít. Ezt a kölcsönösség elve mentén, tehát Magyarország is biztosítani fogja ugyan azokat a jogokat a külföldi beoltottaknak, mint a magyaroknak.

Gulyás Gergely elmondása szerint egyelőre a Pfizer/BioNTech vakcináról  tudják, hogy a 16-18 éveseket is lehet oltani vele. Arról, hogy a 16 év alatti korosztályt lehet-e oltani, a szakértők fognak dönteni.

Kérdésre válaszolva elmondta: először beoltják a Magyarországon élőket, majd ha ha lesz vakcina, segíteni szeretnének másnak is, elsősorban a külhoni magyaroknak. De hogy ez hogyan fog működni, arról még nem született döntés, mivel még sok Magyarországon élő magyar sincs beoltva.

Továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy oltassa be magát!

 

Forrás:
Kormányinfo

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com