Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Terheléses támadás érte az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér honlapját, amint sikerül elhárítani a támadást és helyre áll a honlap, értesítik a lakosságot – mondta Kiss Róbert alezredes az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján. 

Elmondta továbbá, hogy a jogszabályok értelmében a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek egyes szolgáltatások igénybevételénél felszólíthatók, hogy mutassák be igazolványukat. A 18 éven aluliaknak az életkorukat kell igazolniuk a megfelelő igazolvánnyal – tette hozzá.

A beoltottak magukkal vihetik 18 éven aluli gyerekeiket is. A védettséggel rendelkezők ezek kívül látogathatják a különböző kulturális és sporteseményeket, sporthelyszíneket is. Számukra a maszk viselése nem kötelező.

A kijárási korlátozás kezdete éjfélre tolódik ki, így a boltokban este 11 óráig lehet vásárolni.

Kiss Róbert elmondta, tegnap megjelent a Magyar Közlönyben az a jogszabály, amely előírja, hogy módosulnak az utazási feltételek a védettek tekintetében. Azok akik be vannak oltva, karantén kötelezettség nélkül utazhatnak azon országokba, amelyekkel Magyarország kétoldalú megegyezést kötött. Egyelőre Szerbiával és Montenegróval kötött ilyen megállapodást Magyarország.

Az alábbiakról is beszámoltak:

  • 589 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot, egy presszó bezárásáról döntöttek, mivel nem tartották be a védelmi intézkedéseket.
  • 161 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt, 3111 hatósági házi karantént rendeltek el, és több mint 32 ezer esetben ellenőrizték a hatósági házi karanténban tartózkodókat.
  • A regisztráltak 78 százaléka már be van oltva. Minden oltóanyag biztonságos és hatékony.

„Folyamatosba érkeznek a vakcinaszállítmányok, amelyeket a kötelező vizsgálat után eljuttatnak az oltópontokra és a háziorvosi praxisokba. Jelenleg a Sinopharm, az AstraZeneca, és a Pfizer/BioNTech vakcinájára lehet időpontot foglalni” – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

A mai napon 324 ezer AstraZeneca vakcina is érkezett. Ebből a szállítmányból már a jövő hétre lehet időpontot foglalni.

Bevizsgálták a Janssen vakcinákat, 52800 adagot, amit szakemberek megfelelőnek tartottak.

Hamarosan ez is rendelkezésre fog állni. tekintettel arra, hogy ez egyadagos vakcina, így az oltóbuszokon fognak ezzel oltani, hogy a buszoknak ne kelljen majd visszatérniük a településekre, és ezáltal is gyorsítsák az oltások beadását. Müller Cecília azt is elmondta: a mai napon a Pfizer vakcinával azért tudnak oltani, mert a 16-18 éves fiatalok számára félretett vakcinákat mégis feloldották, mivel úgy döntöttek, hogy a fiatalokat az érettségi után fogják beoltani.

Az AstraZeneca esetében módosították a második vakcina beadásának időpontját, aki szeretné, akár három héten belül is megkaphatja a második vakcinát. Az országos tisztifőorvos ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy ebben az esetben az orvosoknak össze kell gyűjteniük 10 embert, hogy egyetlen adag vakcina se menjen kárba.

Azokat, akik már átestek a koronavírus fertőzésen, eddig etikai okokból arra kérték, hogy megfertőződésük után legalább három hónap elteltével regisztráljanak oltásra. Azonban most már bárki, bármikor regisztrálhat, azonban regisztráció előtt érdemes konzultálni az oltóorvossal, háziorvossal.

A szakosított szociális intézmények vezetőit arra kéri Müller Cecília, hogy a jogszabályban előírtaknak megfelelően tegyék lehetővé a bentlakók számára, hogy látogatót fogadhassanak, vagy elhagyhassák az intézményt már a hétvégén.

Forrás:
Operatív törzs Sajtótájékoztató, Kiemelt kép illusztráció

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com