Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Péntektől nem vonatkoznak a magyar utazási korlátozások a védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárokra – derült ki a csütörtök este közzétett rendeletből.

A csütörtök este megjelent Magyar Közlöny 203/2021 (IV.19) rendelete alapján, ha valaki átlépi a magyar határt, és fel tudja mutatni az itthon kiállított védettségi igazolványt és a személyi igazolványát mentesül a karantén alól.

Ugyancsak mentességet kaptak az utazási korlátozások alól azok, akik védettségi igazolványát egy olyan országban állították ki, amellyel kétoldalú megállapodást kötött Magyarország a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról – olvasható a Telex.hu-n.

Szijjártó Péter már be is jelentette, hogy Szerbiával és Montenegróval van hazánknak kétoldalú megállapodása, de tárgyalnak Izraellel és Görögországgal is. Amennyiben bővül azon országok köre, akikkel sikerül hasonló megállapodást kötni arról Szijjártó Péter külügyminiszter és Pintér Sándor belügyminiszter rendeletben teszi majd közzé. Egyenlőre a magyar védettségi igazolvánnyal Szerbiába és Montenegróba lehet korlátozások nélkül utazni, illetve az általuk kiállított védettségi igazolvánnyal hazánkba jönni.

A rendelet csütörtök 23 órakor már hatályba is lépett.

Forrás:
telex.hu, Kiemelt kép illusztráció: MTI/Vajda János

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com