Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Mosómedve-kifutóra gyűjt a Budakeszi Vadaspark, ezért adományozásra kéri támogatóit. Emellett az idén is megrendezi a Fuss, Forest! Jótékonysági Futást, amellyel szintén a fejlesztést lehet támogatni – közölte múlt pénteken az MTI-vel az intézmény.

Az építendő infrastruktúra, a ház, a környezetgazdagítási elemek és a tereptárgyak négy millió forintba kerülnek. Az állatok életminőségét javító fejlesztésnek köszönhetően az emlősök nagyobb élettérben élvezhetik majd a mindennapokat, a látogatók pedig testközelből szemlélhetik őket.

A szellősebb tereknek köszönhetően további környezetgazdagítási eszközök, mint például mászókák, mosómedve-játszótér és medence elhelyezésére is lehetőség nyílik – olvasható a közleményben.

A jelenlegi, felszabaduló kifutót a rókák vehetik majd birtokba és a többi állat is nagyobb helyre költözhet.

A támogatásokat a Budakeszi Vadaspark hivatalos bankszámlaszámára lehet elküldeni.

Emellett a park és a CoffeeRUN idén is megrendezi a tavaly debütált, nagy sikerű Fuss, Forest! Jótékonysági Futást. A nagy mosómedve küldetés elnevezést kapott sportversenyen a nevezők a mosómedvék új kifutójának megépülését támogatják – emlékeztet a kommüniké.

A versenyre az Erdei Futás weboldalán lehet jelentkezni.

A mosómedvéket (Procyon lotor) leginkább banditaszerű álarcukról, méretes bundájukról és gyűrűs csíkozású farkukról ismerhetők fel. Észak-amerikai származásuk miatt betelepült fajként tartják számon őket. Kiváló alkalmazkodóképességüknek köszönhetően hamar elterjedtek Magyarországon is, de legnagyobb európai populációjukat Németországban találjuk.

A Budakeszi Vadasparkban jelenleg két mosómedve él, Salamon és Gordon. Ez utóbbi állat a zárva tartás ideje alatt érkezett, így a látogatók személyesen még nem találkozhattak vele. Bár a fiatal jövevény minden szükséges állatorvosi kezelést megkapott, maradása attól függ, hogy mennyire tud összeszokni lakótársával – áll az összegzésben, amely arra is kitér, hogy ha Gordon végül más állatkertbe költözik, a Vadaspark az állatkertek szövetségén keresztül igyekszik Salamon számára megfelelő társat találni.

Forrás:
MTI, Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com