Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A járványügyi helyzetben továbbemelkedett az online térben történő vásárlások száma és sokszor olyanok is erre kényszerültek, akik egyáltalán nem, vagy csak nagyon felszínesen ismerik az Internet világát. Nekik segíthet a Pest megyei Rendőrség által kiadott “aranyszabályok” gyűjtemény, amely az online vásárlás biztonságát mutatja be.

  1. Csak megbízható helyről vásárolj! – Olyan márkát és boltot válassz, amit ismersz, kipróbáltál korábban és ellenőrizd az egyéni eladók értékelését a weboldalakon ( pl. Amazon, Ebay )
  2. Ellenőrizd, hogy vannak-e visszatérő panaszok! Mielőtt vásárlás előtt megadod a bankkártyád adatait egy szolgáltatónak, ellenőrizd, hogy van-e mód a szolgáltatás lemondására.
  3. Sok kereső oldal rákérdez a kártya adatok tárolására. – Gondold át, mielőtt döntesz és legyél tisztában ennek kockázatával.
  4. Győződj meg arról, hogy az adatküldés megfelelően védett legyen! – Ellenőrizd a lakat szimbólumot az URL előtt és használj HTTPS és SSL protokollt az internetes keresések során.
  5. Mindig ments el minden dokumentumot az online vásárlásoddal kapcsolatban! – Ezek szükségesek lehetnek a vásárlás idejének és körülményeinek a bizonyítására, hogy kifizetted a terméket.
  6. Ha online vásárolsz, ne küldj előre pénzt senkinek! – Ha van rá lehetőség, utánvéttel rendelj!
  7. Soha ne küldd el a kártyaszámod, PIN kódod vagy más kártya adatod e-mailben!
  8. Csak hiteles online oldalakról vásárolj!
  9. Ha e-mailben küldöd el valakinek a bankkártya adataidat, azt csak titkosított e-mailben tedd!

 

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com