Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

5 millió oltásnál jön a nyitás következő szakasza, de akkor még nem szüntetik meg a rendkívüli jogrendet Gulyás Gergely szerint – olvasható az atv.hu-n.

Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy vannak akik válogatnak a vakcinák közt, mert attól tartanak, hogy a keletiekkel nem tudnak majd úgy utazni, mint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett oltóanyagokkal. Ezért kivárnak, különösan a fiatalok.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, hogy “Egy-két hét múlva elérünk oda, hogy mindenkit beoltunk, aki szeretné. Innentől mindenkinek a maga felelőssége, hogy milyen kockázatot vállal.”

A pénteken történt Pfizer-akcióról elmondta: most már látják, hogy van igény erre.

A Magyarországon élő külföldiek oltásáról úgy vélekedett, hogy mindenki a társadalom tagja aki itt él hazánkban, így az ő immunitásuk is fontos a népesség számára.

Arról is beszélt az interjúban, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter további három-négy országgal tárgyal a kölcsönös beutazási egyezségről.
A keleti vakcinákkal kapcsolatban: “Ha egy kínai turistát kínai oltással be lehet engedni, akkor a kínai oltással oltott uniós állampolgárt is be kell engedni. Mindenkinek eminens érdeke Európában, hogy Kínával az utazási korlátozások megszűnjenek, márpedig ott mindenki kínai vakcinával van beoltva” – hangzott el az interjúban.

A Szputnyik már az EMA előtt és vizsgálja, így jó eséllyel jóvá is fogja hagyni – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás szerint sok a bizonytalanság, hogy meddig tart a védettség, és visszatér-e a vírus, de a legrosszabbra kell felkészülni: így arra is, hogy kilenc hónap múlva mindenkit ismét oltani kell.

Forrás:
atv, Kiemelt kép illusztráció: Kormányinfó

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com