Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Aki beoltatja magát, az visszakaphatja nagyjából a járvány előtti életét, de a védettséggel nem rendelkezők számára augusztusig biztosan fenn fognak maradni a korlátozások a koncerteken, szállodákban, éttermekben  – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

Az oltás továbbra is önkéntes, de regisztrációhoz kötött. Jelenleg háromféle vakcina közül lehet választani (AstraZeneca, Sinopharm, Szputnyik) a Pfizer és Moderna vakcinákból kevesebb áll rendelkezésre. Jövő héttől hetente kb. 130-140 ezer Pfizer és 20-30 ezer adag Moderna oltóanyag áll majd rendelkezésre első oltásra.

A védettségi igazolványok nemzetközi elismerése komoly nemzetközi feladat. Magyarország törekszik minél több országgal kétoldalú megállapodást kötni. A nyári utazásoknál nem lesz akadály, hogy ki melyik oltással oltatta be magát. Az ezzel kapcsolatos félelmek alaptalanok – közölte Gulyás Gergely.

A kormány benyújtotta kedden a 2022-es költségvetés tervezetét. A cél a dinamikus gazdasági növekedés elérése.

7300 milliárd forintos alap áll rendelkezésre a gazdaság újraindítására.

A családok támogatására is kiemelt figyelmet fordít a kormány.

Jelenleg a hazánkban beadott oltások után lehet védettségi igazolványt kapni. A külföldön beadott oltásokkal kapcsolatban még nemzetközi egyeztetésekre van szükség.

A védettségi igazolvány érvényét veszti, ha valaki nem adatja be magának a második oltást.

 

Forrás:
Kormányinfó, Kiemelt kép: koronavirus.gov.hu

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com