Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján a védelmi intézkedések betartásának fontosságára hívta fel mindenki figyelemét Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

A csütörtöki sajtótájékoztató is az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseinek ismertetésével kezdődött, miszerint:

  • a rendőrök 482 ember ellen intézkedtek a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt szerdán.
  • 477-en a közterületeken, ketten a tömegközlekedési járművön vagy a megállóban, hárman pedig egyéb, a rendeletben előírt zárt helyen nem viselték a védőeszközt.
  • Az éjfél és reggel 5 óra között érvényben lévő kijárási tilalom megszegése miatt 86-szor intézkedtek, 25 Magyarországon átutazó ember ellen pedig azért, mert nem tartották be a rájuk vonatkozó rendelkezéseket – mondta.
  • Hatósági házi karanténban 24 902 ember van, közülük 1492-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazást – ismertette a szóvivő.

“Látjuk, hogy javulnak a járványügyi adatok”, de a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos – hangsúlyozta Galgóczi.
Járványügyi adatokat ismertetve elmondta, hogy továbbra is az újonnan fertőzöttek átlag életkora 44 év és a nememként megoszlásban sincs változás. A nőké 54% és a férfiaké 46%.

A rövid tájékoztatón az alábbi információkat jelezte még az osztályvezető:

  • Az EESZT online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni.
  • Ma 68400 adag Moderna vakcina érkezik, szociális intézmények kapnak elsőkörös oltásra, az újonnan regisztráltak részére, második körös oltásra az oltópontok, valamit háziorvosok kapnak a szállítményból
  • A Janssen oltóanyaggal is elkezdődött az oltás az országban, ezt a vakcinát az oltóbuszokon használják, hiszen ez egydózisos vakcina, és így a buszok folyamatosan tudják járni az országot, nem kell visszatérniük egy adott helyszínre másodszorra. A jövő héten a háziorvosok is biztosítják a Janssen vakcinatartalékokat.
  • 16-18 évesek vakcina regisztrációját péntek éjfélig várják és a jövő hét elejétől érhető el majd részükre az EESZT-ben a regisztráció, amely segítségével időpontot tudnak majd foglalni valamelyik oltópontra.

 

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com