Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Újjáépülnek a vendégmólók és megújulnak a közforgalmú hajóállomások a Velencei-tavon a kormány támogatásának köszönhetően – tájékoztatta a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVTFT) kedden az MTI-t.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetésével folyamatban van a Velencei-tavi partfal komplex, fenntartható rehabilitációja című, európai uniós támogatású projekt megvalósítása.

A 14 milliárd forint tervezett összköltségű beruházás célja Magyarország harmadik legnagyobb tava vízminőségének fenntartható javítása, a part menti területek természet-közeli állapotának megőrzése, valamint jó ökológiai állapotának fenntartása.

A 2016 augusztusa óta zajló és a tervek szerint augusztus végén záruló projekt keretében öböl- és áramlásjavító kotrást végeztek, a leromlott állapotú partvédművek, partfalak megújultak, ívóhelyeket és halbölcsőket hoztak létre, illetve nádmonitoring és nádgazdálkodási tervet készítettek.

Ugyanakkor a projektben az engedély nélküli csónakkikötők régi, balesetveszélyessé vált vendégmólóinak újjáépítésére és a közforgalmi kikötők (Agárd, Gárdony, Pákozd, Velence, Velence északi kanyari kikötő) teljes felújítására nem volt forrás.

A kormány a szakmai és társadalmi igényeket figyelembe véve támogatta e két fejlesztési célt, amelyeket 2022 végéig kell megvalósítani.

A Velencei-tavi csónakkikötők vendégmólóinak újjáépítésére 506 millió forintot biztosítanak, így Gárdonyban 1071, Velencén 391, míg Sukorón 75 méternyi vendégmóló újul meg. A közforgalmú hajóállomások korszerűsítésére 276 millió forint jut, amiből a kikötők megújítása mellett korszerűsítik a közvilágítást, illetve korszerű elektromos töltőket telepítenek.

Forrás:
MTI, Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com