Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Ingyenes, online előadásban segít a magány és elszigeteltség érzés feloldásában Pál Feri római katolikus pap május 13-án. A Család és KarrierPONT Heves és a Mindennapok Női Szemmel Egyesület által szervezett előadáson gyakorlati tippeket és megoldásokat hallhatnak a résztvevők a mentálhigiénés szakembertől.

Az ember születésétől fogva kapcsolódik másokhoz. Vágyik rá, hogy megossza élményeit valakivel, aki megérti őt, és ez az érzés kölcsönös. Ez az igényünk legmélyebb belső motivációink egyike.

A házasságokban az állandó társ jelenléte segíthet a megküzdésben és fontos érzelmi támaszt nyújthat. Amikor a házaspár tagjai nem osztják meg egymással legmélyebb gondolataikat, vágyaikat, érzéseiket, az súlyos magányérzettel jár.

Előfordulhat, hogy a pár egyik vagy mind a két tagja úgy érzi, „ezen nincs mit megbeszélni”, vagy „a másik úgysem érti majd”. Az ehhez hasonló élmények sorozata különösen nyomasztó lehet, hiszen attól távolodik el a partner, aki a legközelebb állna hozzá.

A házasságban élők több mint fele magányosnak érzi magát, hiába nincsenek egyedül a felek, igazi társ nincs mellettük. Nehéz elhinni, de a magány olyasvalami, ami nem függ attól, hogy házasságban élünk-e vagy családban. A magányosság nem egyenlő az egyedülléttel.

Hogyan változtassunk?
A magánnyal járó elszigeteltség semmi máshoz nem fogható, testet-lelket érintő élmény. Ez a tapasztalás előbb vagy utóbb magával vonja a változtatás igényét. De hogyan tegyük mindezt? Miként beszéljük meg ezt valakivel, aki eltávolodott tőlünk?

Ebben kíván segítséget nyújtani a Család és KarrierPONT Heves konzorciumi partnerével, a Mindennapok Női Szemmel Egyesülettel (NŐISZEM). A szervezők célul tűzték ki a családok életének segítését, hiszen a boldog és kiegyensúlyozott családi élet elengedhetetlen az egészséges, fejlődő és gyarapodó ország megteremtéséhez.

Ezért május 13-án 18:00-19:00 óra között megrendezik az „A magánytól az összetartozásig” előadásukat. Az ingyenes, online esemény célja, hogy segítséget nyújtsanak mindazok számára, akiknek szenvedést okoz a magány, az egyedüllét, vagy csak jobbá szeretnék tenni párkapcsolatukat, esetleg megelőzni a problémákat.

Pál Feri római katolikus pap, mentálhigiénés szakember gyakorlati tippekkel és megoldásokkal segít átjutni ezen a nagyon nehéz időszakon.

A kialakult helyzet miatt online, ZOOM-programon keresztül tartják meg előadásukat, így a nézők otthonuk kényelméből követheti az előadást. Azok, akik a regisztrációt követően részt vesznek az előadáson, kapnak egy 10 oldalas tanulmányt is a témával kapcsolatban.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött és a helyek száma véges.

Regisztráció: https://forms.gle/zoeiSWXzEq9Fm8RdA

Forrás:
csalad.hu, Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com