Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Szerdáig 90 ezer 16-18 év közötti fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

444 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt, a kijárási tilalmat és a csoportosulási, gyülekezési szabályokat 64 személy szegte meg, a korridorokon 57 rendőri intézkedés történt. Hatósági házi karanténban ma 20 197 fő van, 24 óra alatt 2002 házi karantént rendeltek el. Tavaly tavasz óta 555 büntetőeljárást rendeltek el, 122 fő gyanúsított kihallgatásával – ismertette Kiss Róbert alezredes.

Müller Cecília tisztifőorvos elmondta: a járványügyi adatok továbbra is javulást mutatnak, amit ma is az elmúlt 24 óra járványügyi adataival támasztott alá. Hozzátette, hogy egyre kevesebben betegednek meg és a gyógyultak száma minden nappal nő.

A tisztifőorvos köszönetet mondott Oroszországnak, mivel a ma megérkezett – 2. dózisú – 200 ezer Szputnyik V vakcinával teljesítették a 2 milliós szerződést. Felhívta az oltakozók figyelmét, hogy most még lehet az orosz oltóanyagra időpontot foglalni, de az idő előrehaladtával már szűkülni fognak a lehetőségek rá. Jelenleg a Szputnyik mellett az AstraZeneca és Sinopharm vakcinákra lehet az EESZT-én keresztük időpontot foglalni.

Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra, a 193 ezer 16-18 évesből 84 ezren érvényesen regisztráltak a megadott időpontig (péntek éjfélig) az oltásra – mondta Müller Cecília.
80 százalékuk már időpontot is foglalt magának. Ők nem sokat spekulálnak, a védelem mellett a szabadságot is biztosítják maguknak – hangsúlyozta a tisztifőorvos. Akik elmulasztották a regisztrációs lehetőséget péntek éjfélig, azok közül 6 ezren szombat-vasárnap regisztráltak, nekik is elérhetővé teszik az időpontfoglalást, sms-ben fognak ennek lehetőségéről értesítést kapni. Összesen tehát 90 ezer 16 és 18 év közötti fiatal regisztrált és foglalhat időpontot ezzel a védőoltásra.

Ma 334 620 adag Pfizer-vakcina érkezett, ezzel folytatják az első és második körös védőoltások beadását. Mivel sok vakcinánk van, azok számára is lehetővé tették az oltás felvételét, akik az elmúlt 3 hónapban estek át a betegségen. Nekik a kezelő- vagy háziorvosukkal érdemes konzultálniuk az oltakozás előtt.

A  ma érkezett 334 ezer adag Pfizer vakcinát már elkezdték kiosztani első és második körös oltásokra. Mivel számos vakcina van Magyarországon, így azok számára is lehetőség nyílik az oltás felvételére, akik 3 hónapon belül átestek a fertőzésen.
A betegségen átesettek, de még bizonyos tünetekkel küzdők számára közzé fogják tenni a post-covid ambulanciák listáját.

Müller Cecília újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy Magyarországon még sem a NNK, sem más laborban nem került kimutatásra a koronavírus indiai mutánsa.

 

Forrás:
Portfolio.hu, Kiemelt kép illusztráció: Magyarország Kormánya Facebook

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com