Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Majdnem több ház is leégett, amikor egy tujasor mellett gyújtottak tüzet fémhordóban Biatorbágy szomszédos településén, Pátyon. Szerencsére a tűzoltók hamar a helyszínre értek, így elkerülhető volt a tragédia. 

Csak egy kis légmozgás elég volt ahhoz, hogy a fémhordóban égő kartonokból felszálló parázsló pernyétől belobbanjon a tujasor és nagy baj történjen.

A szomszéd így fogalmazott erről az egyik pátyi közösségi oldalon: „Sajnálatos módon szomszédunk tüzet gyújtott egy hordóban, amiben kartonpapírokat és szemetet égetett. A tűz átterjedt a kerítésünk mellett lévő tujákra, amik hatalmas, közel 6-7 méteres lánggal égtek. A szélirány miatt a szomszéd régóta félkész állapotban lévő épületére is visszaterjedt a tűz és az egész tetőszerkezet lángba borult. A tűz gyors terjedése miatt nagyon aggódtunk, hogy a mi házunk is veszélybe kerül, mivel kis távolság van a két épület között. A bejelentést követően 5-10 percen belül a helyszínre érkeztek a Pátyi Tűzoltók, akik azonnal megkezdték az oltást, majd kb. 10 perccel később érkező hivatásos tűzoltókkal közösen folytatták azt.”

Pátyon a helyi szabályok szerint kizárólag hétfőn lehet égetni avart, de a kartonpapírok begyújtása semmiképpen sem minősül kerti hulladéknak, így a gyújtogató szomszéd vélhetően kemény bírságra számíthat.

Ha valaki olyan tüzet gyújt a kertjében, amihez a tűzoltóknak is ki kell vonulniuk, akár 3 millió forintos bírságot is kaphat, ráadásul a kárt neki kell megfizetni.


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com