Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Több mint 700 szabadtéri és online program várja az érdeklődőket a Közösségek Hete országos rendezvénysorozaton a héten – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

A rendezvényre több mint 700 programmal 300 település jelentkezett, a kínálat folyamatosan bővül – mondta el Nagy Magdolna, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) igazgatója a műsorban.

A programok egy része az “Egy szívvel, egy lélekkel” mottóhoz kapcsolódik, más részük a mozgás, sport, alkotás, környezetvédelem témát célozza. A programok mintegy kétharmada online valósul meg, egyharmada pedig szabadtéri, személyes részvétellel.
Néhány program a sok közül:

  • Ferenczy Múzeum Alkotni öröm programjában “tollba rajzolás”-sal ismerkedhetnek,
  • a Szennai Skanzenben a komatálozás szokását mutatják be,
  • Esztergomban és Óbudán városismereti feladványokkal várják a résztvevőket.

A kezdeményezés célja, hogy a kulturális intézmények mozgósítsák közösségeiket, a helyi civil szervezetek és a nem formális közösségek is kapjanak bemutatkozási lehetőséget.

A Közösségek Hete május 10. és 16. között a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ szervezésében, az Országos Széchényi Könyvtár, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével valósul meg.
A rendezvénysorozat a közösségekben rejlő értékekre hívja fel a figyelmet, a közösségi kezdeményezések erejét, a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánja láthatóvá tenni. A Közösségek Hete kiemelt célja a közösségek megtartó erejének, a településeken élő különböző helyzetű és életkorú lakosok iránti felelősség, összefogás jó példáinak bemutatása.


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com