Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Peller Anna és Peller Mariann az ország egyik legismertebb testvérpárja, akik nem csak a színpadon, és a kamera előtt mozognak otthonosan, hanem a konyhában is. Ehhez kiváló alapokat kaptak: a nagymamájuktól.

Annának és Mariannak hosszú évekbe telt, mire kialakították azt az étkezési rendet, amivel most formában tudják tartani magukat. A lányok évek óta a vegetáriánus étrend követői, de Anna kis időre még a vegánságot (semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztott) is kipróbálta. A sütés-főzési alapokat viszont egy, az életüket nagyon meghatározó személytől kapták

„Még anyukánk is a sváb származású nagymamánktól, vagyis édesapánk anyukájától tanult meg főzni. Peller mama mindig a sparhelten főzött, az nekünk olyan felfoghatatlan dolog volt, de minden étele különlegesre sikerült” – idézi a gyerekkori emléket Anna.

„Minden, amit csinált a világ legjobb kajája volt! Más volt az íze a tejbegríznek, a rántottának, a bablevesnek, de még a paradicsomos káposztának is. Egyébként, én a mai napig, ha tejbegrízt készítek otthon, – akár a gyerekeknek, akár magamnak – beszélgetek közben a mamával. Persze csak fejben, de megjelennek az emlékek és elképzelem, ahogy azt látja, hogy mennyi tudást adott át nekünk” – mondja Mariann.

Robotgép harc és felgyújtott konyha

Az RTL Reggeli háziasszonyai az Ízvarázsló forgatásán is hús nélküli ételt készítettek: Minestrone leves és csokis keksz volt a menü, bár ez utóbbi elkészítésében a robotgép jelentett némi kihívást Mariann számára.

„Ha számomra új a gép, akkor egy kicsit félek tőle. Nem azért, hogy felrobban, vagy felgyújtom a konyhát, inkább csak óvatos vagyok, nehogy elrontsam” – mondja Mariann, de Anna át is veszi a szót.

„A konyhafelgyújtás amúgy is az én „mesterségem”. Nálam egyszer már lángolt a konyha, meg is hagytam a falon a nyomát, hogy legyen mindig, ami emlékeztet rá” – teszi hozzá nevetve a színésznő.

Gyerekkorunk óta foglalkozunk azzal, hogy a lehető legjobban nézzünk ki

A lányok életében nem csak az egészségtudatos táplálkozás van jelen, hanem egy ideje már a sport is. Mariann 2019 elején kezdett el tornázni, Anna pedig tavaly június óta rendszeresen fut.

„A járvány, a karantén meg ez az egész helyzet vett rá arra, hogy elinduljak futni. Azóta szinte mindennap futok, nem nagy távokat, mert az egyéni csúcsom 8 km, de tőlem ez is nagy teljesítmény. Ha ezt a tesi tanárom tudná, most biztos jót nevetne” – mondja Anna.

„Nekem is volt egy cél a fejemben, amikor elkezdtem tornázni. Igaz a cél mindig ott volt, csak eddig sosem sikerült elérni. Otthoni edzéssel kezdtem, pont Stahl Judittól kaptam tanácsot, hogy kire, mire, hogyan tornázzak. Nagyon durván átalakult a testem. Az elején heti 7 alkalommal tornáztam, ma már heti 5-6 edzős napom van, ha csak 4, akkor már rosszul érzem magam.

Mi gyerekkorunk óta foglalkozunk azzal, hogy a lehető legjobban nézzünk ki. Nagyon figyelünk arra, hogy se cukrot, se fehér lisztet, se túl sok szénhidrátot ne fogyasszunk, pont azért, mert szerettük volna, hogy a külsőnk valahogy rendben legyen. De a legjobb, hogy ettől a belsőnk is sokkal kiegyensúlyozottabb és harmonikusabb lett. Egészségesebbnek érezzük magunkat attól, hogy egészségesen étkezünk” – mondta Peller Mariann.

„Egy így van. Pedig mi szó szerint, zabáltuk az édességet, imádunk enni, de már figyelünk arra, hogy minél kevesebb haszontalan szénhidrát jusson be a szervezetünkbe. Én például sokkal jobban működök, ha nem eszek húst. Jobban tudom tartani a súlyomat, energikusabb vagyok, és kevesebb alvás is elég a sikeres napomhoz” – tette hozzá Peller Anna.

Az Ízvarázsló epizódja a Peller testvérekkel már látható a D-Life YouTube csatornáján.

Forrás:
sajtóközlemény, Kiemelt kép: Ízvarázsló

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com