Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A koronavírus-járvány idején a munkájukban helytálló nőket díjazza a Nők Magyarországért Klub az idén is. A “Fáradhatatlanul a frontvonalban” címmel megjelentetett felhívásra csütörtöktől bárki bárkit jelölhet – jelentette be Novák Katalin, az egyesület alapító elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, a Design Terminalban.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, a díjjal azokat a nőket, “hősöket” kívánják reflektorfénybe állítani, akik – sokszor amellett, hogy a családjukról is gondoskodnak – azért szolgálnak az egészségügyben, az oktatásban, a szociális területen, vagy akár bolti eladóként, hogy mások élete élhetőbb legyen.

Amikor már mindannyian belefáradtunk abba, hogy nem élhetjük a régi életünket, nem feledkezhetünk el azokról a nőkről, akik továbbra is a frontvonalban dolgoznak értünk, a díjjal nekik mondunk köszönetet – hangoztatta Novák Katalin.

A miniszter arra kért mindenkit, keressenek a környezetükben a járvány idején is fáradhatatlanul dolgozó nőket, és jelöljék őket a díjra. Hozzátette: a tavalyi felhívásra csaknem 500 jelölés érkezett, és idén legalább ennyire számítanak. Mint mondta, a jelöltekről most is közönségszavazást tartanak, a fődíjasok pedig – az elismerés mellett – kategóriánként 5-5 millió forintban részesülnek.

Közölte, a klub az idén is számít felajánlásokra, amelyekkel a díjazottak munkáját ismerhetik el. A tavalyi felajánlások között szerepeltek üdülési lehetőségek, wellness hétvégék, belépők kulturális és sportprogramokra.

Bogyay Katalin, a Magyar ENSZ Társaság vezetője, a klub egyik alapítója a díjat fontos üzenetnek nevezte minden magyar és külföldi nő számára. A Magyarországot mintegy huszonöt éve külföldön képviselő diplomata azt hangoztatta, mindig tisztelettel beszélt azokról a női mozgalmakról, nőkről, akik kreativitással, innovációval Magyarországon “mindig megtalálják a megoldást”.

Ahol a világban a nők hangsúlyosan részt vettek a koronavírus elleni védekezés megszervezésében, vagy ahol részt vettek a politikában, ahol a kabinetben női miniszterek ülnek és családpolitikával foglalkoznak, sokkal erősebb a szociális háló, a nők “közös megoldásokat keresnek és nem az ellentétekre építenek” – mondta.

A Nők Magyarországért Klub honlapján közzétett felhívás szerint olyan nőket kívánnak erkölcsileg és anyagilag is elismerni, akik a koronavírus-járvány idején “bátran, kitartóan és példamutató módon” helytálltak a pandémia terjedésének lassításában, a betegség megelőzésében, kezelésében, a negatív hatások csökkentésében.

Felterjesztéssel élhet gyakorlatilag bárki; magánszemélyek, érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek, szakmai testületek, intézmények a https://www.nokmagyarorszagert.hu/dij/ oldalon június 30-áig. A díjra egészségügyi, szociális, oktatási, továbbá egy nyitott, “egyéb” kategóriában lehet jelölni.

A Nők Magyarországért Klubot három éve hozták létre polgári értékrendet valló nők az oktatás, a kultúra, a diplomácia, a tudomány és a vállalati szféra területéről, azzal a céllal, hogy bemutassák, mennyi lehetőség rejlik a nőkben – hangzott el a rendezvényen. A klub alapító tagjai között van Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Forrás:
MTI, Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com