Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Az egyszülős családok segítésének a további lehetőségeiről egyeztetett Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Novák Katalin családokért felelős miniszterrel és Nagy Annával, az Egyedülálló Szülők Klubjának az elnökével.

Az államtitkár a pénteki Facebook-bejegyzésében a mintegy félmillió gyermeket nevelő, háromszázezer “egyszülős család” segítését meghatározó kormányzati-önkormányzati cselekvés alapelvei között említette, hogy az egyszülős családokban felnövő gyermekek ugyanolyan eséllyel induljanak az életben, mint azok a gyerekek, akik két szülővel élnek.

Emellett fontosnak nevezte, hogy az állam külön segítse a gyermeküket egyedül nevelő munkavállalókat – idézte az államtitkárt a Magyar Nemzet. Hozzátette: nem tartják helyesnek olyan valótlan és bántó kifejezéseket használni, mint például a „csonka család”.

Fürjes Balázs a már létező programok, elképzelések és kezdeményezések között említette, hogy döntöttek az árvaellátás több mint a duplájára emeléséről, benyújtottak egy törvényjavaslatot, amely egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a tartásdíj behajtását, és emelkedik a törvényileg garantált összeg is.

A kormánypárti politikus arról is egyeztetett az Egyedülálló Szülők Klubjával és Novák Katalinnal, hogy az Üllői úti egyszülős segítő központ mellett Budán is létrehoznának egyet.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com