Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Szülők, gyerekek, táborszervezők várták ugrásra készen a bejelentést arról, hogy megtarthatók-e idén nyáron a táborok. A kormánydöntés értelmében június elsejétől indulhatnak a napközis és ottalvós táborok is.

Persze minden évben meg kell oldaniuk a családoknak a gyerekek nyári felügyeletét, de idén az online oktatás miatt talán ez még komolyabb fejtörést okoz a szülőknek. Sokaknak elfogyott például a szabadsága, ezért még nagyobb szükség lehet a táborokra, hiszen 11 hetes lesz az idei vakáció. A táborszervezők nagy része már február-márciusban meghirdette a gyermektáborait, a Táborfigyelőn például jelenleg több mint 800 turnus érhető el, a kínálat már most is elég széles.

Áprilisban megtorpantak a jelentkezések a lehetséges turnusokra, de akkor a táboroztatók megkongatták a vészharangot. Ugyanis, ha kevesen jelentkeznek, akkor egyes turnusokat vissza kell vonniuk, hogy rentábilisan tudjanak működni.

A felmérésekből az látszott, hogy a szülők többsége kiválasztotta már gyermekének a tábort, de a jelentkezéssel kivárt addig, amíg a hivatalos döntés meg nem születik.

A csütörtöki bejelentés óta azonban elindult a roham, de ez érthető is, hiszen a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai nagyon hamar betelnek. Ezért érdemes a szülőknek minél előbb foglalkozni a témával és lefoglalni a megfelelő tábort.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn jelentette be, hogy idén megtartják az ottalvós Erzsébet-táborokat, június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Zánkán teljesen felújították a táborhelyet, így 21. századi körülményekkel várják a diákokat, Fonyódligeten pedig jelenleg is tart a felújítás, ott augusztus elsejétől jurtatáborban vehetnek részt a gyerekek. Az ottalvós táborok vasárnap estétől péntekig tartanak, ez alatt az étkezést biztosítják a résztvevőknek. A szülőknek a táborért jelképes összeget kell fizetniük, amelyet a diákok később elkölthetnek a büfében.

A felhívások hétfőn megjelentek, jelentkezni május 28-ig lehet. A táborozásra lehetőséget kapókat június 11-ig értesítik. Idén a tíz hét alatt 80 ezer gyerek vehet részt az Erzsébet-táborokban. Zánkán 3350-en, Fonyódligeten 800-an táborozhatnak egyszerre, a gyerekek naponta 60 program közül választhatnak.

Az elmúlt járvány-időszak, a digitális oktatás és a korlátozások, a karantén miatt a gyerekeknek már nagy szükségük van a szabad nyárra, hogy önfeledten tudjanak kikapcsolódni, együtt lenni a kortársaikkal, és maguk mögött hagyhassák a nehéz hónapokat. Minden évben található rengeteg lehetőség 18 éves korig, de érdemes mielőbb foglalni, hogy mindenki megtalálja a megfelelőt.

A korábbi években a napközis és az ottalvós táborok között fele-fele volt az arány, az idei évben ugyanakkor valamelyest többen választanak napközis tábort, nagyjából 60 százalék. Egyelőre nagyobb a kínálat a napközis táborokból, illetve ezeket kedvezőbb áron kínálják a szervezők, mert nincs szállás és vacsora költség, vagyis egységnyi összegből több hetet tud lefedni a szülő a nyári szünetből.

Az eddigi jelentkezések alapján a sporttáborok, az angoltáborok és a kalandtáborok a legnépszerűbbek.

De sokan keresik a hagyományosnak számító lovas vagy kézműves táborokat is, kedveltek a különleges tematikájú, például jobb agyféltekés rajz vagy webapplikáció-fejlesztő programok, de fellelhető a kínálatban dzsungel-katonai tábor is, ahol a gyerekek kifestve, teljes menetfelszerelésben hajtanak végre egy missziót.

A táborszervezők emellett nagyon sokrétű engedményekkel segítik a táborozókat, a testvérkedvezmények általában 10-15 százalékot jelentenek, de vannak barát-és csoportkedvezmények is, például, ha három vagy több osztálytárs egyszerre táborozik. Érdemes igyekezni, mert a legtöbb tábor május 20-ig hirdeti kedvezménnyel a turnusait. Tavaly egyébként kialakult egy új tábortípus is, a minimalista tábor: ezeknél a költségesebb programelemeket kivették a szervezők, és kevésbé költségesekkel helyettesítették azokat, így jóval kedvezőbb áron foglalhatók.

Több típusú táborból lehet választani a Táborok menüpont alatt. A táborok listája folyamatosan bővül.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com