Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Szerdán újabb időpontokat hirdetnek meg 199 ezer adag Pfizer vakcinára. Az időpontokra már mindenki tud időpontot foglalni, nem csak azok, akik sms-t kapnak erről – közölte György István államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online tájékoztatóján.

Folyamatosan zajlik az oltás, az előző nap végére a beoltottak száma 4 790 996 fő volt, közülük 2 774 416 fő már a második oltását is megkapta. Azt is tapasztalhatjuk, hogy minél több a beoltott, annál kevesebb a fertőzött. Azonban addig nem dőlhetünk hátra, amíg mindenkit be nem oltanak – mondta György István.

A mai kormányülésen többek között azt is tárgyalják, hogy az ötmillió beoltott után a hatályban lévő korlátozások közül melyek maradjanak még érvényben.

Folyamatos az oltás a kórházi oltópontokon is. Az érvényes regisztrációval rendelkezők az online időpontfoglaló rendszerben több vakcinára is elő tudnak jegyezni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal oltanak. Jelenleg május 25-ig lehet foglalni a kínai oltóanyagra. Korlátozott számban AstraZeneca és Szputnyikra vakcinára is lehet még regisztrálni, utóbbiból azonban márt az utolsó adagok vannak kiajánlva a rendszerben.

A mai napon újabb időpontokat hirdetnek meg 199 ezer adag Pfizer vakcinára.

Az időpontokra már mindenki tud időpontot foglalni, nem csak azok, akik sms-t kapnak erről. Időpontot csütörtöktől vasárnapig lehet kérni. Fontos, hogy csak azok kapnak majd vakcinát, akik jelentkeztek az online rendszerben – közölte György István.

Felhívta a figyelmet arra, hogy már nem fognak külön oltási kampányt meghirdetni a 16–18 éveseknek, most már ők is a felnőttekkel együtt tudnak időpontot foglalni.

Elindult a Magyarországon élő külföldiek, és a külföldön élő magyarok regisztrációja is. Ezek a személyek is a koronavírus oldalon tudnak regisztrálni. Időpontot azonban nem tudnak foglalni, az oltásuk még nem kezdődött el. A regisztráltak majd részletes információt fognak kapni arról, hogy mikortól vehetik majd fel a vakcinát – emelte ki.

A járvány kezdete óta az elhunytak csupán 5 százalékánál nem diagnosztizáltak semmiféle krónikus alapbetegséget – mondta Müller Cecília
Gondolnunk kell a jövőre is, mivel egy kórokozó ritkán tűnik el egyik napról a másikra, főleg úgy, hogy nem ugyanolyan járványügyi helyzet van a világ minden táján. Éppen ezért is fontos, hogy minél többen vegyék fel az oltást, hogy megvédjék magukat és családtagjaikat, szeretteiket – mondta a tisztifőorvos.

Hétről hétre látjuk a kedvező, csökkenő adatokat. Az elmúlt héthez képest közel 25 százalékkal esett vissza az új fertőzöttek száma – tette hozzá.
A mai napon ünnepeljük a családorvosok világnapját. Ennek alkalmából Müller Cecília megköszönte a háziorvosok állhatatos munkáját.

Újságírói kérdésre elmondta, sportoktatás jelenleg is zajlik, ebbe beletartozik a babaúszás is. Annyi kikötés van ebben az esetben, hogy az oktató legyen beoltva, illetve a baba szüleinek rendelkeznie kell védettségi igazolvánnyal.

Szerdától megváltoznak az Ausztriába való beutazás szabályai.
Azok magyarok, akik rendelkeznek 48 óránál nem régebbi PCR tesztel, 72 óránál nem régebbi antigén-teszttel, illetve akik már megkapták a második oltásukat, ezentúl karantén kötelezettség nélkül tudnak beutazni az országba – mondta Kiss Róbert, rendőr alezredes.

Hozzátette, a beutazás előtt legalább 72 órával azonban továbbra is regisztrálni kell.

Kiss Róbert a legfrissebb hatósági intézkedéseket is ismertette:
379 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot; szerda hajnalban egy 5. kerületi motelben kellett közel 50 személlyel szemben intézkedjenek csendháborítás miatt egy magánrendezvényen; 1626 hatósági házi karantént rendeltek el.

Forrás:
hirado.hu, Kiemelt kép illusztráció: Magyarország Kormánya Facebook

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com