Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A legfrissebb kormánydöntésekről tájékoztat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

“Az oltási kampány állását néztük át a tegnapi kormányülésen. Amennyire előre lehet látni a számokat, a pünkösdi hétvégén el fogjuk érni az ötmillió beoltottat” – mondta Gulyás Gergely.  – “Most jutottunk el odáig, hogy aki regisztrál, az akár egy-két napon belül időpontot tud foglalni és akár már az időpontfoglalás utáni napon meg is kaphatja a vakcinát” – tette hozzá.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, most már azok is foglalhatnak időpontot, akik átestek a fertőzésen.

Lehetővé tették, hogy a rendkívüli jogrend fennmaradjon legkésőbb szeptember közepéig, az őszi ülésszak kezdetéig. De ha már nem lesz rá szükség, a kormány ezt a jogot vissza fogja adni. Éppen ezért is fogadják el a kivezető törvényt, amelyben rögzítik, hogy a rendkívüli jogrend megszűnése után mely szabályok maradnak még érvényben, például, hogy a lejárt személyi okmányok még meddig maradjanak érvényesek.

Az ötmillió beoltott átlépése után újabb engedményeket javasolt a kormány az operatív törzsnek. Ezeket, miután péntek hajnalban megvitatja az operatív törzs, a miniszterelnök pénteken fogja bejelenteni.

Az ingyenes parkolás vasárnap éjfélkor lejár, még hétfőn éjfélig érvényben marad, de keddtől már fizetni kell a parkolózónákban – közölte Gulyás Gergely.

A hitelmoratóriumot a jelenlegi formájában fogják meghosszabbítani augusztus 31-ig. Arról is döntöttek, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében nem vesz részt Magyarország. A kormány már beszerzett 10 millió nyugati vakcinát, így nem lesz hiány oltóanyagból még akkor sem, ha szükség lesz egy harmadik oltásra is. Míg a környező országokban már terjed az indiai mutáns, Magyarországon még nem jelent meg, de bármikor ide is elérhet. Ezért sincs még lehetőség, hogy minden korlátozás feloldjanak mindenki számára – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A pedofil elkövetőkkel szembeni szigorúbb büntetéshez előkészített törvényjavaslatról újságírói kérdésre elmondta, az alkotmánymódosítás egyszerű többséggel nem lehetséges, ahhoz szükséges a kétharmados többség. Kocsis Máté fogja benyújtani a szigorított törvényjavaslatot a pedofíliát elkövetőkkel szemben. Ezt a törvényjavaslatot már a kormány megtárgyalta, de az Országgyűlés még nem vette napirendre – tette hozzá.

A kormány egyelőre nem szeretne semmilyen engedményt kötni a hatmillió beoltott eléréséhez. Azért is döntöttek így, mert még nem lehet tudni, hogy meg lesz-e a hatmillió beoltott. Ötmillió után már csak a fertőzési adatok alapján fognak engedményeket hozni.

Bár van szó európai zöld kártyáról, de mivel az európai országok még nem tartanak ott, ahol Magyarország, így számukra nehéz a szabad utazásról beszélni. Még az informatikai fejlesztés és a jogszabály sem készült el. Emiatt valószínűleg a zöld kártya július előtt biztosan nem fog segíteni minket az utazásban. Magyarország éppen ezért igyekszik minél több országgal kétoldalú megállapodást kötni egymás vakcinaigazolványának elfogadására – fogalmazott Gulyás Gergely.

Lesz szuperkórház, jelenleg a tervek előkészítése zajlik. Bíznak benne, hogy az év végén már be tudják mutatni azokat.

A kormány egyelőre nem döntött arról, hogy idén lehetővé teszik-e a nyelvvizsga amnesztiát, vagyis, hogy a végzett egyetemisták nyelvvizsga nélkül is megkaphatják a diplomát – mondta újságírói kérdésre válaszolva.

Forrás:
Kormányinfo

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com