Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A legfrissebb, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információkról tájékoztat az operatív törzs, Müller Cecília, tisztifőorvos illetve Gál Kristóf rendőrségi szóvivő.

Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltásokra lehet jelentkezni. Már nem kell sms értesítésre várni a Pfizer foglalásához sem. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal oltanak. Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat – emelte ki Müller Cecília. Az érvényes regisztrációval rendelkezők interneten is tudnak időpontot foglalni. Az online Időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu.

Aki a Pfizerrel szeretné beoltatni magát, minél előbb foglaljon időpontot, mert a szerdán meghirdetett helyek felét már lefoglalták – jelezte.

A mai napon 64 800 adag Moderna vakcina érkezik és további 55 200 adag AstraZenca oltóanyagot is várnak. A teljes szállítmányt második körös oltásra fogják felhasználni.

A kedvező járványügyi adatoknak köszönhetően hétfőtől megszűnik a kórházakban a látogatási tilalom. Természetesen a Covid-osztályokon fekvő betegeket nem lehet látogatni.

A beteglátogatás közben is szigorú szabályokat kell betartani. Egy beteget egy nap csak egy ember látogathat, és a látogatás ideje maximum 60 perc lehet. Fontos, az is, hogy csak egészséges emberek látogassák a kórházban fekvőket – hangsúlyozta a tisztifőorvos.

Tovább javul a helyzet a szociális intézményekben is. Ennek azért is örülünk, mivel a járvány elején csupán a szigorú korlátozások segítségével lehetett megvédeni az intézmény gondozottjait és gondozóit- tette hozzá Müller Cecília 1720 gondozott esetében mutatták ki a fertőzést, ez a magyarországi gondozottak csupán 2 százaléka. Mindösszesen 13 százaléknyi arányban történt fertőződés a szociális intézményekben. 752 szociális intézményben dolgozónál mutatták ki a fertőzést. Ez a szám a magyarországi gondozók egy százalékát sem éri el. 96 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma a gondozottak, illetve 92 százalékkal a gondozók körében. Kiemelte, most már a fiatalokon van a sor, már ők kell, hogy regisztráljanak és felvegyék az oltóanyagot, mivel ezzel nemcsak saját magukat, hanem idős szeretteiket is védik.

Mindenki vigyázzon magára! – zárta a tájékoztatót Gál Kristóf rendőrségi szóvivő.

Forrás:
Operatív törzs Sajtótájékoztató

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com