Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Pünkösdre és a kedvező járványügyi adatokra való tekintettel a mai naptól részlegesen feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban – közölte Galgóczi Ágnes az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

A járvány harmadik hulláma elvonulóban van, köszönhetően annak, hogy már majdnem ötmillióan felvették az oltást. Az oltásra való regisztráció folyamatosan él, aki pedig regisztrált, már akár másnap megkaphatja a vakcinát. Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak. Már nem kell sms értesítésre várni a Pfizer foglalásához sem.

Koronavírus-fertőzött személy továbbra sem látogatható. Egy kórházban fekvő beteg egy nap csak egy látogatót fogadhat, egy órás időtartamban. A védettségi igazolvánnyal vagy 48 órán belüli negatív PCR teszttel rendelkező látogató csak testhőmérséklet mérés után léphet be a kórház területére és kötelező maszkot viselni a intézmény teljes területén. Ha az időjárás engedi, a beteg a kórház kertjében is fogadhat látogatókat, akár többet is.

Az operatív törzs már döntött az újabb engedményekről. A részletes szabályozás a Magyar Közlönyben fog megjelenni – mondta Gál Kristóf.

A rendőrségi szóvivő ismertette a legfrissebb hatósági adatokat:

  • 450 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot;
  • 16200 tartózkodnak hatósági házi karanténban.
Forrás:
hirado.hu, Kiemelt kép illusztráció: Magyarország Kormánya Facebook

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com