Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Nem kell védettségi igazolványt felmutatnia azoknak, akik a szabadulószobákban szeretnének szórakozni egyet. Ez köszönhető az előzetes regisztrációhoz kötött belépésnek és a létszámkorlátozásnak, így kisebb csoportok, baráti vagy családi társaságok biztonságosan szórakozhatnak. A kézfertőtlenítés és a maszk viszont kötelező.

A kormányrendelet egyértelműen fogalmaz azokról a helyekről, amiket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, mint például az éttermek belső területei, vagy az állatkert. Azonban a szabadulószobák esetében nincs ilyen kikötés, a helyeket bárki látogathatja. Ez azzal is magyarázható, hogy az oda érkező kisebb csoportok rajtuk kívülálló személlyel nem találkoznak

„A szabadulószoba egy olyan hely, ahol kizárólag a megválasztott emberekkel együtt, a 4 fal között lehet játszani. Értelmetlen lenne védettségi igazolványt kérni, mivel nem nagyon kell más emberekkel találkozni a játékvezetőn kívül” – mondta Josep Zara, a Neverland ötletgazdája és alapítója.

Az emberek már nehezen tudják követni, hogy mikor mit szabad csinálniuk, így sokan azt gondolják, hogy mindenhez védettségi igazolvány kell. Azonban az itthon működő szabadulószobák, azaz a Neverand a PánIQ Szoba, a LockedRoom és a Mystiqueroom a kormányrendelet értelmében nem köti ehhez a látogatásokat.

Folyamatos a fertőtlenítés

Bár a szabadulószobákban több csoport is megfordul egy nap, mindenhol figyelnek arra, hogy a járvány harmadik hullámakor is a lehető legbiztonságosabb kikapcsolódás lehessen.

„Fokozottan ügyelünk a higiéniára és ezt az összes szabadulószobáról is elmondhatom. A felületeket fertőtlenítjük, a személyzet pedig maszkban van, ezért nagyon alacsony az esélye a vírus terjedésének. Mindenhol kézfertőtlenítőt is biztosítunk a játékosoknak, így épp annyira biztonságos tud lenni, mint otthon egy szűk körű családi összejövetel, vagy mint egy baráti találkozó” – mondta Josep Zara.

Visszaesett a forgalom

Ahogy minden szektort, a szabadulószobák is megérezték a koronavírus járvány okozta forgalomcsökkenést, az előző nyárhoz képest 70-80 százalékos visszaesést tapasztaltak.

„A legutóbbi enyhítések óta már sokkal többen tudják, hogy nyitva vagyunk, de azt nagyon kevesen, hogy védettségi igazolvány nélkül látogathatóak a szabadulószobák” – meséli a Neverland ötletgazdája és alapítója.

Pedig a szabadulószoba a koronavírus járvány alatt remek szórakozás, ugyanis kicsit kimozdítja az embereket a komfort zónájából. Azoknak is jó szórakozási lehetőség, akiknek még nem érkezett meg az igazolványa, vagy nem is szeretnék beoltatni magukat, de legálisan, beltéren akarnak szórakozni.

Forrás:
sajtóközlemény, Kiemelt kép: PánIQ Szoba

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com