Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A budaörsi rendőrök befejeztek egy 2020-ban elfogott, háromfős társaság elleni nyomozást. A gyanúsítottak az M1 autópálya környékén portyáztak zsákmányukra – számolt be hétfőn a Police.hu.

Az M1-es autópálya pihenőiben, parkolóiban és a környék benzinkútjain tavaly történt lopások tetteseinek elfogása érdekében zajlott a Budaörsi Rendőrkapitányság által koordinált intenzív felderítő munka a Győr-Moson-Sopron, a Komárom-Esztergom és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságok, valamint a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival kiegészülve. A nyomozás tavaly augusztus 10-én hozott eredményt: hajnalban az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál az akcióban résztvevő rendőrök megállítottak egy gépkocsit, melyben három férfi tartózkodott – olvasható a rendőrség honlapján.

Néhány perccel korábban az egyik pihenőben ébredt nagy puffanásra a gépkocsijában alvó sofőr, aki a vezető oldali kitekintőablakon tátongó lyukkal szembesült, valaki betörte.

Egy futó alakot vett észre, kiugrott a kocsiból, utána eredt, ám a menekülő beszállt egy rá váró kocsiba, és társaival elhagyta a helyszínt. Járművével akart utánuk menni, ám egy hozzá lépő rendőr megnyugtatta, majd ők elintézik. Az elintézés eredménye a menekülési útvonal elzárása, a három férfi feltartóztatása és elfogása lett.

Kiderült, hogy egy Mosonmagyaróvár környékén, 2020. július 10-én elkövetett lopás is a számlájukra írható: az M1-es autópálya menti parkolóban egy kisbusz ablakát törték be az akkor még ismeretlen tettesek, majd a szélvédő mögül ellopták a vezetőülésben alvó tulajdonos pénztárcáját. A betörés zajára felriadó sofőr a két menekülő férfi után futott.

Hogy üldözőjük figyelmét eltereljék, kergetőzés közben az elkövetők némi készpénzt szórtak szét az úttesten. Tervük bevált: amíg a sértett a pénzét próbálta összeszedni, a tolvajoknak sikerült elmenekülni a helyszínről.
A két ügyet a Budaörsi Rendőrkapitányságon egyesítették. A gyanúsítottak egymásnak ellentmondó vallomásokat tettek, ketten közülük tagadtak, legfiatalabb társuk azonban részletesen vallott. A Budaörsi Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, a 24 éves K. István, az 56 éves N. Zsigmond, valamint a 46 éves F. Sándor ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás iratait átadták az ügyészségnek.

Forrás:
hirado.hu, Kiemelt kép illusztráció: Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com