Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Elindul a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium fejlesztése a település nyugati lakóterületével határos, az önkormányzat által oktatási célra, „Tudáspark”-nak vásárolt egykori mezőgazdasági területen, jelentette be Tarjáni István polgármester a Völgyhíd TV-ben. Az első lépés az érintettek tájékoztatása, ezért 2021. június 9-én szerdán 16.00 órakor és 18.00 órakor lakossági tájékoztatóra kerül sor az érintett utcák figyelembevételével. További információk a www.bit-edu.hu, valamint a https://www.facebook.com/biteduhu oldalakon.

 

Biatorbágy lakossága régóta szeretett volna a térségben egy minőségi középfokú intézményt, hogy a fiataloknak ne kelljen ingázniuk egy másik településre. Budapest logisztikai kapujaként pedig a környék vállalkozásainak nagy a munkaerő igénye, szívesen alkalmaznának helyi szakképzett munkavállalókat. 2021. májusával egy olyan középiskolai fejlesztés veszi kezdetét Biatorbágyon, amely választ ad az itt élő szülők, diákok és a környező cégek igényeire.

Az intézmény 2022. szeptemberében nyitja meg kapuit Biatorbágyon, 500 diák számára kínál majd piacképes gazdasági szaktudást a logisztika, a pénzügy-számvitel és az informatika területén, valamint egy gimnáziumi osztályt is indul. Az iskolába felvételt nyerő diákok a legmodernebb digitális technológiákat használó, 21. századi innovatív nevelési környezetben kaphatnak támogatást készségeik, személyiségük és ismereteik fejlesztéséhez. A technikum mind az oktatási környezet kialakításában mind az oktatási módszertanban épít a legkorszerűbb nemzetközi és hazai modellekre és tapasztalatokra. Hazánkban egyedülálló módon be kívánja építeni a világszerte elismert dán szakképzési rendszer jó gyakorlatait és innovációit, és mindezt szoros együttműködésben teszi elismert dániai intézményekkel.

„A biatorbágyi fiatalok ezentúl itt helyben tudnak olyan modern és piacképes tudást szerezni, amellyel eredményesen tudnak továbbtanulni vagy beléphetnek a munkaerőpiacra” – mondta el a videóban Tarjáni István polgármester. „Első lépésünk az érintett helyiek tájékoztatása, ezért 2021. június 9-én szerdán 18 órakor egy lakossági tájékoztató keretében személyesen is szeretnénk tájékoztatást és konzultációs lehetőséget biztosítani a fejlesztés közvetlen érintettjeinek, a környéken lakóknak. Létrehoztunk egy Facebook oldalt, ahol a fejlesztéssel kapcsolatos híreket megosztjuk, és igyekszünk a felmerülő kérdésekre válaszolni. A Facebook oldal elérhetősége: https://www.facebook.com/biteduhu, az intézmény honlap címe: www.bit-edu.hu.”

A fejlesztés teljes egészében kormányzati támogatásból valósul meg. A kivitelező a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. Az intézmény épületének tervezési és kivitelezési munkája 11,6 milliárd forintot tesz ki. A fejlesztés keretösszege 15 milliárd forint, amely az épület megvalósításán túl a környező infrastrukturális beruházásokat (út, közművek) is magában foglalja.

Forrás:
Biatorbágy Város Önkormányzat Polgármesteri Kabinet, Kép: Illusztráció Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com