Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Az összes oltóanyag alkalmas arra, hogy megvédjék az embereket – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

A miniszterelnök kihangsúlyozta, hogy még mindig magas az aktív fertőzöttek száma és jelen van az a tévhit, hogy a nyájimmunitás majd megvédi azokat, akik nem veszik fel az oltást, de ez egy olyan vírus, ami itt fog maradni közöttünk, ezért előbb-utóbb mindenki meg fog fertőződni – olvasható a hirado.hu-n.

A kormányfő szerint az emberek egyetlen módon tudják védeni saját magukat, ez pedig a vakcina, ezért Orbán Viktor mindenkit arra kért, hogy vegyék fel az oltást. A mutánsokat illetően a miniszterelnök elmondta, hogy az indiai változattal kapcsolatban az a szakmai álláspont, hogy a Magyarországon használt összes oltóanyag alkalmas arra, hogy megvédjék az embereket.

Júliusban lesz uniós egységes igazolvány
Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, nekünk már egy napi lehetőség az utazás. Magyarország egymás után köti a kétoldalú megállapodásokat, ami szabaddá teszi a mozgást. Orbán Viktor elmondta, hogy várhatóan csak júliusban lesz uniós egységes igazolvány. Véleménye szerint addigra Európában minden ország el fog arra az átoltottsági szintre jutni, hogy az összes hazánkban használt vakcinát elfogadjak és korlátozások nélkül lehessen utazni.

„Nincs olyan ország amely elzárná magát a turisták előtt” – mondta.
„Engem is kínai vakcinával oltottak be, és mégis utazhatok” – tette hozzá.

Úgy tűnik leszorítottuk a földre a vírust
Jelenleg a védekezésről állunk át a gazdaság újraindítására. Amikor a járvány csúcsra járt, akkor a védekezés volt a fontos. Nemcsak az egészségügyben, de a gazdaságban is. Most úgy tűnik leszorítottuk a földre a vírust. Most jött el az idő, hogy újraindítsuk a gazdaságot.

Mindenkit megviselt a járvány, sokan otthon maradtak, megváltozott a munkajellege, elvesztették az állásukat. A vállalkozóknak is vissza kell nyerniük a vállalkozó kedvüket. Nem egyszerű a teljes blokkolásból átmenni a vállalkozó szellembe. Az év második fele az újraindításról szól majd, ehhez igazítják a jövő évi költségvetést is – magyarázta.

A kormányfő kérdésre válaszolva elmondta, az EU-s csúcson sokszor éjszakába nyúlóan tárgyalnak, aminek pontos okát nem tudni, talán a kifárasztásra megy, ami miatt nagyobb kompromisszum hajlamra számítanak.

A klímavédelmet mindenki fontosnak tartja, de a mindenki különböző startról indul: vannak gazdag, és szegény országok, így mások a célok. Magyarországon évekig küzdöttünk, hogy leszorítsuk a rezsit.  Mi azt valljuk, hogy fizessenek a klímarombolók, a nagy cégek. Másfél hónap múlva jön elő a 12 pontos klímatervezet, és akkor kezdődik meg a vita. A következő 2-3 év a klímavédelemről fog szólni.

Európai ügyekről beszéltünk a spanyol VOX vezetőjével. Két fő témáról, az egyik a klímavédelem. Magyarország klímabajnoknak számít. A második téma a migráció volt.

A brit tárgyalásairól azt mondta, rossz, hogy a britek távoztak az unióból, mivel sok kérdésbe egyetértettek. Orbán Viktor közölte, hogy Európából nem mentek ki, csak az unióból. Egy brit–magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatot kell kialakítani.

Forrás:
hirado.hu, Kiemelt kép illusztráció: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com