Ingyenes kerékpár- és kenutúrákon vehetnek részt május 31. és június 14. között a Tisza-tavon és környékén általános iskolás felső tagozatos, valamint középiskolás diákok.

A Sport43 elnevezésű program szervezőinek csütörtöki közleménye szerint tiszafüredi indulással 4-5 órás kenutúrán evezhetnek a tanulók, a kerékpáros túrák esetében pedig választhatnak: körbebiciklizhetik a tavat (65 kilométer), vagy Tiszafüredről indulva Poroszlóra, a Tisza-tavi ökocentrumhoz, majd a kiindulási ponthoz tekerhetnek (20 kilométer).

A szervezők mindkét túrára ingyen biztosítják a szükséges kellékeket, így a hétszemélyes kenukat, valamint a kerékpárokat, a mentőmellényeket, a védőfelszerelést és a térképet.

A Sport43 elnevezésű sorozatot a 2021 januárjában indított, ingyenes sí- és hódeszka-oktatást biztosító Ski43 program ötletgazdái hozták létre, akiknek május 3. óta futó díjmentes sport- és szabadidős eseménysorozatuk Eplényben és Budapesten június 15-ig tart.

“A téli szezonban csaknem 13 ezer általános iskolás diáknak biztosítottunk térítésmentes síelési és hódeszkázási lehetőséget az eplényi Síarénában, a Sport43 tavaszra meghirdetett libegős és gördeszkázós programjai pedig teltházasak” – mondta Soós Csaba ötletgazda.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott: amikor tavaly ősszel felkeresték az eplényi sípályáról a Ski43 ötletével, akkor szkeptikus volt, de a program kiválóan működött, néhány héttel ezelőtt pedig a kerékpáros és kenus események ötlete vetődött fel.

“Első hallásra mellé álltam, mert régóta szeretném kihasználni tanév közben is a vándortáboros kenukat és bringákat. Javasoltam, hogy még a nyári szünet előtt indítsuk el itt a programokat, melyekhez a kenukat és a kerékpárokat biztosítani tudjuk” – mondta a kormánybiztos, és hozzátette, abban bízik, hogy ősszel további helyszíneken is tudnak majd biciklis és kenus osztálykirándulási lehetőséget kínálni az iskoláknak.

A programokra a Sport43 weboldalán regisztrálhatnak az érdeklődők.


Forrás:
MTI, Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture