Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Továbbra is kedvező a járványügyi adatok tendenciája – mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília ismertette: határozottan csökken a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapest északi és központi szennyvíztisztítójában, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen.

Hozzátette: a 21. héten az előző heti adatokhoz képest 42 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma. Az új fertőzöttek átlagéletkora 42 év, a kor szerinti megoszlás azt mutatja, hogy az aktív, munkaképest korú lakosság körében fertőződnek meg a legtöbben.

Az utóbbi időben kicsit csökkent az oltási kedv. A jelenleg ismert adatok alapján a vakcinák a mutánsok ellen és a súlyos életveszélyes megbetegedéstől megvédenek bennünket – hangsúlyozta.
„Folyamatos a vakcinaszállítás, aki regisztrál, akár már másnap megkaphatja a vakcinát” – hangsúlyozta.
A regisztráltak közül a 60 év felettiek 96 százaléka, míg a 18–59 éves korosztály 86 százaléka kapott már oltást. Elmondta, mintegy 43 9920 adag Pfizer és 60 ezer Janssen vakcina érkezik, péntekre pedig Moderna vakcina érkezik.

Jelenleg is zajlik a külföldön élő magyarok regisztrációja. A tisztiorvos kéri, minél többen regisztráljanak.
Továbbra is a brit variáns fertőz Magyarországon, és csak a két indiai mutáns által okozott megbetegedést találták eddig. Közülük az egyik meggyógyult már, a másik is már rehabilitáción van. – mutatott rá.
Az indiai mutáns a dupla mutáció eredménye. Háromféle mutánst azonosítottak. Az egyik, ami nyomon követésre okot adó mutáns. A másik érdeklődésre okot adat vírusvariáns. A harmadik pedig az aggodalomra okot adó, erre kell a legjobban figyelni. Súlyosabb megbetegedést okozhat és gyorsabban terjedhet – magyarázta.

Újságírói kérdésre Müller Cecília elmondta, hogy az operatív törzs vizsgálja lehet-e a 12-15 éveseket oltani Magyarországon.

Forrás:
hirado.hu/MTI, Kiemelt kép illusztráció: Magyarország Kormánya Facebook

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com