Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A szerdai kormányülésen született legfrissebb döntésekről tájékoztatott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a mai kormányinfon.

A kormány szerdai ülésén a járványhelyzettel foglalkozott. Úgy tűnik a harmadik hullámot sikerült legyőzni. Ez egyértelműen az oltásoknak köszönhető. Akiket beoltottak, azok a mai elérhető lehető legnagyobb biztonságot tudhatják magukénak – mondta a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A társadalmi immunitás közelében vagyunk. A gyerekek 52 százaléka is már be van oltva. Biztosan ki lehet jelenteni, hogy 65-70 százalék közelében lehet a társadalmi védettség aránya – mutatott rá.

A regisztráltak 92 százaléka van beoltva, aki átesett a fertőzésen nyugodtan beoltathatja magát. Minden vakcinából van bőven. Aki ma regisztrál, akár már három nappal később megkaphatja az oltást – tette hozzá Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A védelmi intézkedések és a beltéri kötelező maszkviselés addig fennmaradnak, amíg a megelőzésben fontos szerepet játszanak. Bár javulnak a mutatók, de teljesen a vírus még nem szűnt meg, továbbra is jelen van Magyarországon – magyarázta.

Az uniós védelmi igazolvánnyal kapcsolatban elmondta, digitális vagy papíralapú lesz. Július 15-re a magyar védettségi igazolvány mindenki rendelkezésére fog állni, tartalmazni fogja az oltás típusát, és dátumát.

​A magyar védettségi igazolvány biztosítja a legnagyobb szabadságot az EU-ban. Az uniós szabályozás csak július 1-jén lép majd életbe.  Eddig 12 országgal sikerült Magyarországnak kétoldalú megállapodást kötnie.

A magyar védettségi igazolvány alkalmas lesz az uniós green card kiváltására. Teljes lesz az utazási szabadság az unióban, azok számára, akik beoltották magukat.

​Kezdődik a kárpátaljai magyarok oltása – mondta Gulyás Gergely. A kárpátaljai magyarok számára is elérhető lesz a vakcina, hiszen ők az egyetlen határon túli közösség, ahol nem áll rendelkezésre oltóanyag.

A Magyar Falu Program kiegészítéseként a belügyminisztérium kiírt egy hatmilliárd forintos pályázatot a járda és útépítésre. A Belügyminisztérium ezt a programot gyorsan lebonyolítja, és a Magyar Falu program keretében mintegy 3,8 milliárd plusz jut a mellékutak fejlesztésére. A gazdaság újraindítását szolgálják ezek a lépések – tette hozzá.

Forrás:
Kormányinfo, Kiemelt kép: Kormányinfo

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com