Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Már virágzik a bodza, finom illatát sok helyütt érezhetjük, ha sétálni indulunk. Nyakunkon a nyár! cikksorozatunk első részében az érzékszerveink és a lelkünk kényeztetéséhez adunk ötletet. Itt a jó idő, előttünk a hétvége, ha van egy is időnk, vágjunk bele!

Íme két egyszerű bodzás finomság, amit, ha van egy kis kísérletező kedvünk, könnyen elkészíthetünk. Az első lépés, hogy ragadjunk kosarat/fazekat – szedjünk egy kis bodzavirágot, aztán jöhet a kötény és a fakanál! (Tipp: a virágot érdemes kis forgalmú út mentén szedni, mert nem szabad megmosni!)

Bodzalimonádé
Szükségünk lesz hozzá egy közepes méretű fazékra, ami kb. 4 l-es. Ebbe halmozzunk annyi bodzavirágot, amennyi csak belefér (kb. 20 virágtányér, a méretüktől függően). Karikázzunk bele 2-3 db biocitromot, majd jöhet az édesítőszer/cukor ízlés szerint (kristálycukorból kb. 4-5 evőkanál), majd engedjük fel hideg vízzel.

Tegyünk rá fedőt és mehet a hűtőbe vagy hűvös kamrába. 1-2 nap múlva már nem csak az illata, hanem az íze is finom lesz. Vegyük ki belőle a virágokat, esetleg szűrjük át, hogy ne maradjanak benne virágszirmok. Ízlés szerint utólag is ízesíthetjük és fogyasztásra kész.

Bodzavirágos palacsinta
A virágtányérokat palacsintatésztába mártjuk, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük. Végül lecsepegtetjük az olajat és porcukorral tálaljuk.

+1 Tipp: a bodzavirággal való foglalatoskodás a lelkünkre is jótékony hatással van: bodzagyűjtés a szabadban, napsütésben – a finom illatok – az alkotás öröme – majd a sikerélmény – és még az elfogyasztásáról szót sem ejtettünk!

Összességében több, mint egy kis főzőcske: remek kikapcsolódás egyénileg és családilag is.

Forrás:
Média Kft., Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com