Megosztás:

A MÁV június 19-től július 17-ig a Nyugati pályaudvaron a tetőfelújítás és a csarnokban végzett munkák mellett további fontos karbantartásokat is végez, amelyeket nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett – olvasható a BudaPestkörnyeke.hu-n.

A karbantartás ideje alatt a Nyugatiból nem indulnak és oda nem is érkeznek vonatok, ezért jelentős menetrendi változások lépnek életbe a pályaudvart érintő vasútvonalakon. A vasúti pályán végzett munkáknak köszönhetően jelentősen csökken a meghibásodások, üzemzavarok száma, megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, pontosabbak lesznek a vonatok, a további felújítási munkáknak, korszerűsítéseknek köszönhetően pedig javul a pályaudvar szolgáltatási színvonala is.

Az alábbi vonalakat érinti a menetrend változás:

Budapest-Esztergom vonal
Munkanapokon: A Z72-es és G72-es jelzésű zónázó- és gyorsított vonatok Rákosrendezőről indulnak és oda s érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett.
Rákosrendezőn munkanapokon 30 percenként, csatlakozás lesz az összevont monori és váci S57-es jelzésű vonatokhoz Zugló, Kőbánya-Kispest felé mindkét irányban. Az S76-os jelzésű vonatok Piliscsaba, illetve Óbuda és Rákos között változatlan menetrend szerint közlekednek.
Kivételek: A sűrítő vonatok közül a Piliscsabáról 6:37-kor és 7:37-kor induló, továbbá a Piliscsabára 22:30-kor és 23:30-kor érkező S72-es vonat Angyalföldről indul és oda is érkezik.
Hétvégi napokon: A Z72-es és S72-es jelzésű zónázó- és személyvonatok Rákosrendezőról indulnak és oda is érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett. Az S76-os jelzésű személyvonatok Óbuda és Rákos között változatlan menetrend szerint közlekednek. Rákosrendezőn hétvégenként óránként csatlakozás lesz az összevont monori és váci S57-es jelzésű vonatokhoz Zugló–Kőbánya-Kispest között mindkét irányban.

Budapest-Rákospalota-Újpest -Veresegyház-Vác vonal
Az S71-es és G71-es vonatok Rákospalota-Újpestről indulnak és oda is érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett. Az S71-es vonatok az összevont ceglédi és szobi Z57-es vonatokhoz csatlakoznak Rákospalota-Újpesten.

Budapest-Vác-Szob vonal
A Z70-es jelzésű zónázó vonatok a ceglédi vonal Z50-es jelzésű zónázó vonataival összevonva közlekednek Z57-es jelzéssel új viszonylatként Szob–Rákosrendező–Cegléd és Szolnok között. Rákosrendezőn nincs lehetőség le- és felszállásra, a vonatok Budapesten belül Rákospalota-Újpesten, Zuglón, Kőbánya alsón, Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen állnak meg.
A váci S70-es jelzésű személyvonatok a ceglédi S50-es jelzésű személyvonatokkal összevonva S57-es jelzéssel, Vác―Rákosrendező―Monor viszonylatban közlekednek. A vonatok Budapesten belül Rákospalota-Újpesten, Istvántelken, Rákosrendezőn, Zuglón, Kőbánya alsón, Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen állnak meg.
A reggeli időszakban a Szobról induló S70-es jelzésű személyvonatok összevontan közlekednek az S50-es jelzésű személyvonatokkal.
Kivételek: Hétvégi napokon egyes S70-es jelzésű személyvonatok Rákosrendezőről indulnak és oda is érkeznek. A sűrítő és többlet vonatok Rákospalota-Újpestről indulnak és oda érkeznek: munkanapi közlekedési rend szerint közlekedő G70-es jelzésű gyorsított vonatok, a szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint, turisztikai céllal közlekedő G70-es jelzésű gyorsított vonatok.
Néhány reggeli és esti személyvonat Rákosrendezőig, illetve Istvántelekig közlekedik és onnan indul.
Hétvégi napokon Kőbánya-Kispestről 1:41-kor, 2:41-kor és 3:41-kor indulnak S70-es vonatok Szobra, és Zugló megállóhelyen is megállnak. A Szobról 4:30-kor induló S57-es jelzésű vonat naponta közlekedik.

A szobi vonalat érintő nemzetközi vonatok:
A Báthory és Metropolitan EuroCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Rákospalota-Újpestről indulnak és oda is érkeznek.
Az EC173-as számú Hungária EuroCity a Keleti pályaudvarra érkezik 20:45-kor, az EC281-es számú Metropolitan ugyancsak a Keletibe érkezik 22:35-kor.
Az EC172-es számú Hungária EuroCity a Keleti pályaudvarról indul 7:15-kor, az EC280-as Metropolitan is a Keletiből indul 5:25-kor, az EN 476-os és 477-es számú Metropol EuroNight változatlanul a Keleti pályaudvaról indul és oda is érkezik.
Az EC172-es, 173-as, 281-es, 280-as számú vonatok Rákospalota-Újpesten is megállnak.

Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonal
Az InterCity-k a Nyugati pályaudvar helyett Zuglóból indulnak és oda is érkeznek.
A sebesvonatok Kőbánya-Kispestig közlekednek, és onnan indulnak néhány kivétellel: Munkanapokon a Nyíregyházáról 4:45-kor induló 6129-es sebesvonat Zuglóig közlekedik, 8:23-kor érkezik. Hétfőtől szombatig a Debrecenből 3:26-kor induló 6019-es számú sebesvonat Zuglóig közlekedik, 6:23-kor érkezik. Munkanapokon Zuglóról 15:34-kor indul a 6136-os nyíregyházi sebesvonat, hétfőtől szombatig Zuglóról 21:34-kor indul a 6018-as debreceni sebesvonat.
A Z50-es jelzésű zónázó vonatok a 70-es vonali Z70-es jelzésű zónázó vonatokkal egyesítve Z57-es jelzéssel Szob―Rákosrendező―Cegléd, illetve Szolnok viszonylatban közlekednek. Rákosrendezőn nincs lehetőség le- és felszállásra, a vonatok Budapesten belül Rákospalota-Újpesten, Zuglón, Kőbánya alsón, Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen állnak meg.
A monori S50-es jelzésű személyvonatok a 70-es vonali S70-es jelzésű személyvonatokkal összevonva S57-es jelzéssel Vác―Rákosrendező―Monor viszonylatban közlekednek. A vonatok Budapesten belül Rákospalota-Újpesten, Istvántelken, Rákosrendezőn, Zuglón, Kőbánya alsón, Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen állnak meg.
Kivételek: A reggeli és esti sűrítő vonatok Rákosrendezőig, illetve Zuglóig közlekednek, és onnan indulnak.
A munkanapokon Szolnokról 4:40-kor, 5:40-kor, Kecskemétről 5:12-kor és 6:12-kor induló vonatok Monorierdőn nem állnak meg, csak Zuglóig közlekednek.
A Budapestről Szolnokra 3:43-kor induló 2640-os S50-es jelzésű vonat nem közlekedik, a 6140-es számú nyíregyházi személyvonat útvonalát meghosszabbítják, Szolnok helyett 5:03-kor Ceglédről indul. (Ez a módosítás még július 18-án hajnalban is érvényes.)
A Szobról 4:00-kor induló S57-es jelzésű vonat naponta Monorig közlekedik.
A Ceglédről 3:01-kor induló S57-es jelzésű vonat naponta közlekedik.
Reggel Vác felé a Monorról 6:06-kor induló S57-es vonat naponta, a 7:06-kor induló S57-es vonat munkanapokon közlekedik.,
A 2859-es számú Z50-es jelzésű vonat Cegléd helyett Szolnokról indul 4:55-kor.
A Szobról 19:55-kor induló Z57-es vonat, továbbá a Zuglóról 17:39-kor induló Z50-es jelzésű vonat Cegléd helyett Szolnokig közlekedik.
A Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon közlekedő feláras vonatok Ferihegy és Kőbánya-Kispest, illetve Zugló között pótdíj nélkül igénybe vehetők.

Budapest-Cegléd-Szeged vonal
A Budapest–Szeged közötti InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indulnak és oda érkeznek, Ferencvárosban is megállnak.
Budapest-Kelenföld és Ferihegy között a Budapest-Kelenföld és Szeged között közlekedő InterCity-vonatok gyorsvonati részében felármentesen, gyorsvonati pótjegy megváltása nélkül utazhatnak.
Kivételek: A Szegedről 19:45-kor induló IC711-es számú Tiszavirág IC és Szegedről 20:45-kor induló IC721-es számú Kárász IC vonat Kőbánya-Kispestig közlekedik.
A Budapest-Szeged közötti InterCity feláras vonatokban a kijelölt kocsik Ferihegy és Kőbánya-Kispest, Budapest-Kelenföld között pótdíj nélkül vehetők igénybe.

Budapest-Lajosmizse vonal
A vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Kőbánya-Kispestről indulnak és oda érkeznek.
A vonalon karbantartások miatt június 19. és július 4. között módosított menetrend lesz, pótlóbuszos közlekedéssel.

Budapest-Székesfehérvár vonal
A Martonvásár és Kőbánya-Kispest között munkanapokon, valamint a Tárnok és Kőbánya-Kispest között hétvégi napokon közlekedő S36-os jelzésű személyvonatok rövidebb útvonalon, Martonvásár és Budapest-Kelenföld, illetve Tárnok és Budapest-Kelenföld között közlekednek.
A Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon az S36-os vonatok eredeti menetrendjében a szegedi InterCityk-kel lehet utazni.
Kivételek: A Kőbánya-Kispestről Budapest-Kelenföldre 7:12-kor induló 3592-es számú vonat nem közlekedik.
Munkanapokon a reggeli időszakban Üllőről induló S36-os jelzésű vonatok Budapest-Kelenföldről indulnak 6:20-kor és 7:20-kor.
A G43-as jelzésű gyorsított vonatok Kőbánya-Kispest és Székesfehérvár között változatlan menetrendben közlekednek.
Kivételek: A munkanapokon reggeli időszakban Üllőről induló G43 viszonylatjelzésű vonatok azonban rövidebb útvonalon közlekednek, Üllő helyett Kőbánya-Kispestről indulnak 6:27-kor és 7:27-kor.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture