Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Sorra érkeznek a jelentések arról, hogy leállnak, elérhetetlenek a világ nagy weboldalai, hírportáljai: nem megy többek között a Bloomberg, a Financial Times, a New York Times, a Reddit, a Twitch, az Amazon. Egy webes tartalomközvetítő szolgáltatónál adódhatott gond – olvasható a portfolio.hu-n.

A downdetector.com nevű oldal, amely a weblapok elérését illetve a szolgáltatások működését monitorozza, számos oldalról jelentette, hogy elérhetetlenek, vagy akadozik a betöltésük, például:

A fent említett weblapok közös szolgáltatója a Fastly nevű tartalomközvetítő (CDN) szolgáltató, amely a weblapok tartalmainak (HTML oldalak, javascript fájlok, képek, videók) továbbításást végzi egy nagy hálózaton, számos szerveren, adatközponton keresztül.

Matt Taylor, a a Financial Times egyik alkalmazottja Twitteren azt írta, hogy a Fastly egy masszív leállással küzd, ez vezetett a Twitch, a Pinterest, a Reddit, a Guardian és az FT 503-as hiba kódjához.

A CNBC beszámolója szerint is a Fastly-nál adódott gond, a cég már nagy erőkkel küzd a probléma megoldásán, több oldal elérhetőségét már helyre is állították időközben.

Forrás:
portfolio.hu, Kiemelt kép illusztráció: Pixabay, kép: Képernyőfotó downdetector.com

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com