Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Az eperárusok ellepték az útszéleket, zöldségesek táblái, Facebook csoportok tagjai hirdetik, hol és mennyiért lehet epret kapni. Lehet már szabadföldi epret is vásárolni, így az ára is kissé lejjebb kúszott. Eljött tehát a cselekvés ideje! “Nyakunkon a nyár!” című cikksorozatunk soron következő részét olvashatják.

Itt a lehetőség, hogy egy kis nyár eleji vidámságot rejtsünk el néhány befőttesüvegben. A nyár gyorsan eltelik és azt követően eljönnek a hűvösebb őszi napok, majd beköszönt a tél.

Képzeljük csak el: egy borongós vasárnap délután eszünkbe jut, hogy “süssünk egy kis palacsintát!”  vagy kalácsot, kuglófót, goffrit, piskótát? Ki tudja? Az édes sült tészta illata belengi a lakást… és akkor, előkerül a kamránkból egy üveg saját készítésű eperlekvár! Már kész is az ellenállhatatlan uzsonna.

Ráadásul amilyen finom, annyira könnyű elkészíteni is az eperlekvárt, mondhatni elronthatatlan. Az állagában lehetnek eltérések – kicsit hígabb, vagy sűrűbb – de a végeredmény mindenképpen ínycsiklandó lesz. Ezt az összetevők garantálják: eper és cukor/édesítőszer – esetleg dzsemfix.

Az interneten rengeteg recept közül választhatunk, mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat.

Íme, egy klasszikus eperlekvár recept:
https://www.nosalty.hu/recept/eperlekvar

Mindenkinek jó befőzést kívánunk!

Forrás:
Media Kft., nosalty.hu, Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com