Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Orbán Viktor a kormány szerdai ülésén született döntésekről tájékoztatott, a gazdaság újraindításáról valamint a járványügyi helyzetről.

Az új fertőzöttek száma egyre gyorsuló ütemben csökken, a pozitív tesztek aránya 1,32 százalékra esett, ami azt mutatja, hogy a járvány harmadik hullámát legyűrtük – mondta a miniszterelnök. Az első oltást 5,311 millióan, a második oltást pedig már 4,112 millióan megkapták.

Magyarországon több vakcina áll rendelkezése, mint amennyien oltásra jelentkeztek. Innentől már egyéni felelősség, hogy ki veszi fel. A járvány azok számára ért véget, akik beoltatták magukat, akik pedig nem, azok egészségügyi állapottól függően életveszélyben vannak.

Nyugati vakcinából összesen 17 millió adag van, illetve érkezik.

A kormány döntött arról, hogy engedélyezik a 12-16 év közöttiek oltását. Az oltópontokon lehet majd felvenni a vakcinát. A második oltást eddig 137 ezer ember nem vette fel. Elveszítik a védettségi igazolványukat azok, akik nem adatják be maguknak a második oltást. A tömeges oltási rend helyett készenléti oltásra tér át Magyarország.

A gazdaságvédelem helyét átveszi a gazdaság újraindítása. A kormány célja, hogy a válságokból levonja a tanulságokat. A magyar gazdaság megerősítéséről nemzeti konzultációt indít a kormány. Ezek között szerepel majd a minimálbér 200 ezer forintra történő emelése, valamint a 2021-es SZJA-befizetések visszatérítése a családok számára. A kérdések között szerepel a hitelmoratórium folytatása, illetve átalakulása.

Az SZJA tervezett visszatérítéséről elmondta, hogy „nem pénzosztásról van szó, hanem mindenki azt az összeget kapja vissza, amit befizetett”.

A magyar-kínai kapcsolatok nagyon erősek. A Kínával való kapcsolatunk nem ideológiai, hanem gazdasági kérdés. A következő évtized a keleti gazdaságok felemelkedésnek évtizede lesz és ez óriási gazdasági lehetőséget jelent – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A védettségi igazolványokról elmondta, hogy előbb-utóbb eljutunk oda, hogy minden oltással lehet majd szabadon utazni. A magyar védettségi igazolványt jelenleg 15 ország fogadja el, ezek között a legtöbb magyar turistacélpont szerepel. Magyar védettségi igazolvány van, európai védettségi igazolvány jelenleg nincs, ez csak július elsején várható. Ezt az igazolványt is a tagállamok bocsátják ki. A magyar védettségi igazolvány elektronikus formájára felvezetjük azokat az extra adatokat, amelyet az Európai Bizottság is kért.

Forrás:
Kormányinfo, Kiemelt kép illusztráció: Orbán Viktor Facebook oldala

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com