Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Utolsó tájékoztatóját tartotta az operatív törzs – olvasható a hirado.hu-n.

Minden adat a járvány harmadik hullámának lezárást mutatja, de nem zárható ki, hogy ősszel újra fellángol a koronavírus – erről a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője Galgóczi Ágnes beszélt az operatív törzs utolsó sajtótájékoztatóján.
Sikerült a járvány harmadik hullamát letörni, a szennyvíz koncentrációja eléri a tavaly nyáron mért szintet és növekedést egyik városban sem tapasztaltunk – mondta.

A járványra jellemző a változékonyság, valamint a szezonalitás, ami előrevetítheti hogy újabb fertőzések alakulhatnak ki ősszel.
Ezzel fontos a védőoltási program folytatása, hogy minél szélesebb körű legyen az átoltottság. Eddig a magyar lakosság 54 százaléka átoltott az európai 42 százalékos átlaghoz képest.

Levében kérték a háziorvosokat, hogy tájékoztassák azok, akik már regisztráltak de nem vették fel az oltást, vagy kivárnak, hogy jelentkezzen oltásra.

Galgóczi Ágnes közölte, hogy megkezdődött a 12-15 évesek oltása.szülők regisztrálhatnak a gyermekek adataival és ezt követően – néhány napos átfutás után – időpontot foglalhatnak az oltópontokra.

Kiss Róbert a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelő operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese ismertette a járványügyi korlátozások feloldásának újabb fázisát.

Ennek értelmében látogathatók lesznek a falunapok és a zenés-táncos rendezvények. Előbbieken nem védettek is részt vehetnek, míg utóbbiakon védettségi igazolvánnyal bárki részt vehet.
Magyarország már 16 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról – mondta. A beutazási korlátozások nem vonatkoznak az ezekből az országokból érkező állampolgárokra.

A tájékoztató végén Kiss Róbert elköszönt a nézőktől, mint mondta utoljára tartottak tájékoztatót, mivel a harmadik hullám véget ért.

Ezután csak hétköznap közölnek majd adatokat a járványról és az oltási helyzetről. Hozzátette: a koronavirus.gov.hu oldalon ezután is minden fontos információ és adat elérhető lesz.

Forrás:
hirado.hu, Kiemelt kép illusztráció: Magyarország Kormánya Facebook

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com