Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Ingyenes rendezvényekkel várja az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete június 20-án az emlékhelyek napján országszerte.

A Fiumei úti sírkertben délelőtt 10 és 15 óra között buszos túrák indulnak, emellett tematikus sétákon is részt vehetnek az érdeklődők. A főbejárathoz közeli Apponyi-hintó előtti téren 17 órakor átadják Az Év Emlékhelye 2021 díjat, megnyílik az Anonymus Projekt – Ligeti 150 tárlat és az azonos nevű pályázat nyerteseinek díjátadóját is megrendezik.

Este 19 órától az Így szerettek ők című produkció tekinthető meg a Kossuth-mauzóleum előtti téren Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Gryllus Dorka és Simon Kornél előadásában, a Kaláka együttes közreműködésével.

A programokra regisztráció szükséges – közölte a Nemzeti Örökség Intézete az MTI-vel.

Székesfehérváron, az idei rendezvény nyitóhelyszínén mutatja be a Magyar Nemzeti Bank az emlékhelyek-érmesorozat legújabb darabját, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot ábrázoló emlékérmét. A székesfehérvári nemzeti emlékhelyen Vigyázat, építési terület! címmel történelmi kalandjáték indul, valamit élőszereplős sakkszínházi előadás és koncert is színesíti a programokat.

A Mohács Nemzeti Emlékhelyen orgonahangverseny és régészeti szakvezetés fogadja az érdeklődőket, Szegeden toronylátogatáson és idegenvezetéseken, Gödöllőn padlástúrán és épülettörténeti sétákon lehet részt venni, Pannonhalmán az újonnan nyílt Illatmúzeum, Visegrádon csatajelenetek várják a közönséget.napjá

A Szilágyi Dezső téri református templomban bemutatják a 125 évvel ezelőtt Pecz Samu által tervezett, 2021-ben belülről teljesen felújított “okostemplomot”, Drégely várában Szondi György várkapitány világát korabeli zene, fegyver- és viseletbemutató eleveníti fel. A muhi csata emlékhelyén egy tatár lovas felderítőcsapat és a templomosok gyalogságának összecsapása elevenedik meg, a sárvári várban máskor zárt szobákba, terekbe is benézhetnek látogatók.

Széphalmon a Magyar Nyelv Múzeuma ingyenesen látogatható, az előre bejelentkező diákcsoportok pedig múzeumpedagógiai foglalkozást is igényelhetnek. A Nemzeti Örökség Intézete hatodik alkalommal rendezi meg az országos programsorozatot azzal a céllal, hogy ismertebbé tegye a nemzeti és történelmi emlékhelyeket és a hozzájuk kapcsolódó történelmi eseményeket.

A legtöbb program ingyenesen vagy kedvezményes jegyárral látogatható, a részleteket az emlékhelyeknapja.hu oldalon lehet megtekinteni.

Forrás:
MTI, Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com