Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Problémát talált a Szputnyik V egyik előállító üzemében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) miközben az orosz vakcina-előállítást vizsgálta – írja a Reuters. Az üzem a fiolák vakcinával való megtöltéséért felel.

A problémákra a Pharmstandard-UfaVITA nevű telepen bukkantak rá, mely egyike a négy Szputnyik V vakcinát előállító üzemnek, amit a WHO megvizsgált – derül ki az előzetes jelentéséből. Az üzemben a WHO előminősítési osztálya az adatintegritást és az oltás minőségellenőrzése során végzett teszteredmények kapcsán észlelte a hibát. A jelentés továbbá a “keresztfertőzés kockázatának csökkentése érdekében tett megfelelő lépések implementálását” és az üzemi sterilitást hiányolta – írja a Portfólió.

A WHO továbbá problémásnak találta az üzemben gyártott néhány vakcina nyomon követését és azonosítását is. A problémák azonban nem állnak összefüggésban az oltások biztonságával és hatékonyságával.

A Pharmstandard-UfaVITA közleményében azt írja, lévén a telepen csak fiolákat töltenek meg vakcinával. A feltöltési gyártósorokkal kapcsolatos problémákat már teljes mértékben kezelte. A cég közleményében újabb vizsgálatra is meghívta a WHO-t, valamint kijelentették, hogy továbbra is teljes mértékben transzparensek maradnak és folytatni fogják a világszervezet előminősítési folyamatát.

A Szputnyik V alkalmazását már 60 országban engedélyezték, köztük Magyarországon is, ami azt is jelenti, hogy így már 3 milliárd ember férhet hozzá az orosz oltóanyaghoz.

A szervezetben az adenovírusba beépített gén információi alapján olyan tüskefehérje keletkezik, ami immunválaszt vált ki. Hangsúlyozandó, hogy a Szputnyik V oltóanyag semmilyen formában nem tartalmaz sem élő, sem elölt koronavírust, ami bárkit is megbetegíthetne.

A klinikai vizsgálati eredmények alapján a második oltás felvételét követően a vakcina hatékonysága meghaladja a 91 százalékot, ami azért is nagyon lényeges, mert korábban csak a Pfizer és a Moderna vakcinák esetében mutattak 90 százalék feletti értéket.

Forrás:
budapestkornyeke.hu, Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com