Megosztás:

Napok óta várja mindenki az enyhülés és a hazánkba érkező hidegfrontot, viszont a lehűléssel a viharos szél is megérkezik hozzánk – olvasható a metkep.hu weboldalán.

A nap folyamán hidegfront éri el hazánkat, mely csütörtökön a cseheknél 5 halálos áldozatot és legalább 150 sérültet okozott egy kialakuló EF3-as tornádó kapcsán.

Hazánk felett hullámot vet és délutántól labilizálja a légkört. Először nyugaton, majd délnyugat felől egyre nagyobb területen alakulhatnak ki zivatarok. A nyugati országrészben is lehet heves zivatar, de kisebb az esélye. A Pécs-Miskolc vonaltól keletre azonban nagy a valószínűsége heves zivataroknak, a magas szélnyírás és a nagy mennyiségű energia kedvez a szupercelláknak, majd estétől már rendszerbe szerveződhetnek és úgy haladnak kelet felé.

A heves zivatarokat 100km/h-t meghaladó szél, akár 2-4 centis jég és felhőszakadás is kísérheti, de főleg a déli határhoz közel 110km/h-s lökések, akár 4cm-t meghaladó jégméret is lehet.

A jelenlegi helyzet nagyban függ attól, hogy mikor érkezik a front. Amennyiben a korábbi modellek jönnek be, sokkal hevesebb zivatarok lehetnek, mint a későbbre várt forgatókönyvek esetében!


Forrás:
metkep.hu, videó: metkep.hu, Kiemelt kép illusztráció: met.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture