Megosztás:

A felújításnak köszönhetően, idén kétszer annyian vehetnek részt a zánkai Erzsébet-tábor turnusaiban, mint korábban – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken.

Novák Katalin Zánkán – az MTI-hez eljuttatott felvétel alapján – azt mondta: 30 milliárd forintból teljes egészében megújult a tábor. Korszerűsítették a többi között az épületeket és az éttermet, multifunkciós csarnokot építettek fel, valamint megújították a strandot is. Emellett téliesítették a tábort, így idén először télen is lehetnek Erzsébet-táborok – emelte ki.
A fonyódligeti tábor felújítása még tart, ott augusztus 1-jén kezdődik a táborozás. A két helyszínen így idén 30 ezer gyermek táborozhat – ismertette. A fonyódligeti tábort elbontották, és jurtatábor jön létre a helyén. Ez a nomád körülmények miatt más típusú kikapcsolódást nyújt majd a gyerekeknek, mint például a zánkai tábor – fűzte hozzá.

A  gyerekek biztonságosan és tartalmasan tölthetik idejüket a táborban, kulturális, sport- és kézműves programokon vehetnek részt, sárkányhajózhatnak, kirándulóhajón utazhatnak.

Hétvégente a nagycsaládosoknak, egyszülős családoknak és a beteg gyermeket nevelő családoknak is lehetőségük van a táborozásra – tette hozzá. Az ivói Erzsébet-táborokkal kapcsolatban arról beszélt: idén csak az erdélyi magyar gyerekek táborozhatnak ott, a koronavírus-járvány miatt ugyanis nem utaznak Magyarországról gyerekek táborozni.

Forrás:
MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture