Hétfőn megérkezett Japánba a magyar kajak-kenusok olimpiai válogatottjának első nagyobb küldöttsége, amely este elfoglalta takamacui szállását.

Magyar idő szerint vasárnap 11 óra 40 perckor szállt fel a csapatot szállító repülőgép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Előbb Helsinki felé vették az irányt, majd egy átszállást követően helyi idő szerint hétfő reggel 8 óra 55 perckor landoltak Tokióban. A hosszú utazást ott több órás várakozás követte, ami szükséges iratok, dokumentumok ellenőrzésével, illetve a tesztelésekkel telt.

Az alaposan lefárasztott csapat tagjai közül mindenki sikeresen átesett a szigorú és hosszas ellenőrzéseken.

A tokiói reptérről a magyar versenyzők helyi idő szerint este hat óra magasságában szálltak fel a Takamacuba tartó géppel. A kicsit több mint egyórás út után a reptéren a kormányzó is köszöntötte a csapat tagjait, akik buszokkal mentek a szálláshelyükre. A keddi, első teljes nap többnyire regenerációval telik majd, de vízre is szállnak már az edzőtáborban, ahol egészen szombatig készülnek a jövő héten rajtoló versenyeikre. A magyar olimpiai keret még nem teljes, a női kenusok ugyanis csak ma (kedden) indulnak el Japánba.

A csapat szombaton utazik vissza Tokióba, versenyeik hétfőn, magyar idő szerint hajnali 2.30-kor a női K-1 200 méter előfutamaival kezdődnek.

Forrás:
MTI

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com