Magyar idő szerint szerda hajnalban több magyar sportolóért szoríthattak a koránkelők 32.nyári olimpián. Nagy hírre ébredhettek, akik nem követték a hajnali eseményeket, újabb magyar érem került fel a táblára.

Milák Kristóf új olimpiai csúccsal (1:51.25 perc) aranyérmes lett 200 méteres pillangóúszásban.

A szám másik magyar indulója, Kenderesi Tamás a negyedik helyen végzett, hét századdal lemaradva a dobogóról. Hosszú Katinka, a szám címvédője 7. lett női 200 vegyesen, messze-messze elmaradva egyéni legjobbjától, a világcsúcstól. Németh Nándor bravúros úszással a 7. legjobb idővel jutott döntőbe 100 gyorson, míg a világbajnok Kapás Boglárka a harmadik legjobb időeredménnyel finalista lett 200 pillangón.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András összetételű férfi kardcsapatunk az Egyesült Államok 45:36-os legyőzésével bejutott az elődöntőbe, ahol kikapott az olasz ellenfelétől, így 11.30-tól a bronzért küzdenek meg Németországgal.

A férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában Tóth Krisztián az első mérkőzésén ipponnal legyőzte a menekültek olimpiai csapatát képviselő Popole Misengát, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe, amelyben aranyponttal verte meg a világbajnoki ezüstérmes japán Mukai Soicsirót. Azonban a legjobb nyolc között kikapott a német Eduard Trippeltől, így a vigaszágon folytatja, ott egyszeri győzelem esetén a bronzéremért vívhat.

A magyar női vízilabda válogatott legyőzte a címvédő Egyesült Államokat 10–9-re. Az amerikaiak tizenhárom év után, a 2008-as döntő óta az első vereségüket szenvedték el az ötkarikás játékokon.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Forrás:
MTI, Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com