A hulladékkezelési közszolgáltatási díj fizetését az önkormányzat átvállalja annak a 85. életévét betöltött egyedül élő kérelmezőnek, aki Biatorbágy város közigazgatási területén bejelentett állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik a kérelmező bejelentett állandó lakóhelyéül, tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanra vonatkozóan, amennyiben a kérelmező 60 literes űrtartalmú gyűjtőedényt használ és erre kötött a közszolgáltatóval szerződést, vagy külterületen megvalósuló zsákos gyűjtés esetén heti egy 60 literes zsák ürítésére – olvasható Biatorbágy honlapján.

A díjfizetési mentességet írásban kell igényelni. A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatvány ITT érhető el. A kérelmet a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztálya felé kell benyújtani.

A kérelem azt követően nyújtható be, hogy a kérelmező a 85. életévet betöltötte.

A díjfizetési mentesség a kérelmezőt a kérelmének elbírálása tárgyában született határozat jogerőre emelését követő első esedékes számla kibocsátása után illeti meg. A kérelmező 8 napon belül köteles az Igazgatási Osztály részére bejelenteni, amennyiben a mentesség alapjául szolgáló adataiban változás következik be. Ez esetben a bejelentés napjától számítottan a kérelmezőt a továbbiakban a mentesség nem illeti meg, ennek megfelelően a bejelentés napjától számított időpontot követően keletkező fizetési kötelezettségek teljesítése a kérelmező kötelezettsége. Kérelmező halála esetén, az arról történt hivatalos tudomásszerzést követő naptól keletkező fizetési kötelezettségek teljesítése kérelmező örököseinek kötelezettsége.
A rendelet további részleteiről ITT tájékozódhatnak.

Az ingyenes szemétszállításról hamarosan láthatják a VölgyhídTV riportját a televízóban, webololdalunkon, Youtube csatornánkon és Facebook oldalunkon.

Forrás:
biatorbagy.hu, Kiemelt kép illusztráció: Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com