Megosztás:

A nyári időszakban picit másképp kell felkészülni a műszaki vizsgára, így ha most kellene vinni a kocsit, akkor érdemes jobban rászánni az időt és átgondolni néhány fontos tényezőt. Ebben segít a BudaPestkörnyéke.hu most néhány ötlettel.

Ismétlődő nyűg is lehet a feladat, de a kötelező műszaki vizsga garantálja, hogy a magyar utakon közlekedő autóállomány műszaki állapota megfelelő legyen, ezáltal hozzájárul a balesetmentes közlekedéshez. Ezzel együtt azonban valóban egy újabb teendő, ami a nyári időszakban lehet különösen kellemetlen is. A cikk segít áttekinteni, hogy milyen tényezőket érdemes mérlegelni, ha a műszaki vizsga a közeljövőben aktuális.

  • A műszaki vizsga meglehet egy nap alatt is, ha minden rendben a kocsival és rendszeresen karbantartod. Ha azonban erre nincs idő, energia és rejtett hibák jönnek ki az autón, ami miatt a műszaki vizsgát meg kell, hogy előzze a javítás, akkor napokba, de akár egy hétbe is telhet a műszaki vizsga attól függően, hogy milyen hibája van a járműnek.
  • Azt is érdemes figyelembe venni, hogy nyáron az autószervizekben is van leállás, ha többen dolgoznak, akkor előfordulhat, hogy nem teljes kapacitással működik a szabadságolások miatt, ezért fontos az előre gondolkodás és időben történő felkészülés (szerviz, időpont foglás) az autó levizsgáztatására
  • Az előírások szerint ha a műszaki vizsgára még a forgalmi érvényességén belül kérünk időpontot, akkor a vizsganapig, de maximum 30 napra meghosszabbodik a forgalmi érvényessége. Ha az érvényességi időn kívül történik az időpontfoglalás, ez a lehetőség elvész, így nem érdemes halogatni a műszaki vizsgára jelentkezést.
  • Ha mégis utolsó pillanatra maradna a műszaki vizsga és nincs idő elvinni a kocsit, létezik olyan szerviz, ami kényelmi szolgáltatásokat is nyújt. Vannak műhelyek, ahol eljönnek a kocsiért, ha szükséges, javítják és utána viszik műszaki vizsgára. Ezek a helyek garanciát vállalnak a sikeres műszaki vizsgára, mert maguk végzik a javítást is.
Forrás:
budapestkornyeke.hu, Kiemelt kép illusztráció: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture