Megosztás:

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt az Országgyűlés őszi ülésének nyitónapján – olvasható a hirado.hu weboldalon.

A sikeres oltási programnak köszönhetően újra szabad nyarunk volt. Európai és világviszonylatban is az egyik leggyorsabb oltási programot valósítottuk meg. Ennek köszönhetően másoknál hamarabb tudtuk feloldani a korlátozásokat és tudtuk talpra állítani a gazdaságot. A járványnak lesz negyedik hulláma, ezt mutatják a számok. Három járványhullám után már tudjuk, hogy mi az, ami a vírussal szemben működik és mi az, ami nem. Maszkokkal és korlátozásokkal nem lehet legyőzni a vírust, csak az oltással. A harmadik hullámot ezzel győztük le, a negyediket pedig ezzel tudjuk majd kordában tartani.
Az oltás alapú védekezést javasol folytatni a jövőben. Kiemelte a harmadik oltás jelentőségét és elmondta, hogy a szakemberek között is egyetértés van ebben a kérdésben. Magyarország elsőként tette lehetővé a harmadik oltás felvételét, ezzel a lehetőséggel már 525 ezer ember élt. Jelenleg 8 millió adag vakcina áll rendelkezésre és év végéig további 8,9 millió adag leszállítása várható.

Van elegendő oltóanyagunk, bárkit be tudunk oltani – jelentette ki Orbán Viktor.

A magyarok túlnyomó többsége be van oltva, tehát védettek. A kormányfő mindenkit arra biztat, hogy vegye fel a vakcinát, mert a súlyos betegséget és a kórházi kezelést is elkerülheti vele.

A kormány azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy az év végéig hosszabbítsa meg a rendkívüli jogrendet. Ez már bizonyítottan segíti a járvány elleni védekezést, már bizonyított és az ország cselekvőképességét a járvány alatt fenn kell tartanunk.

A magyar gazdaság repülőrajtot vett – fogalmazott a miniszterelnök. A második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ami a valaha mért legnagyobb növekedés.

A magyar gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, míg számos uniós országban erre még várni kell – jelentette ki Orbán Viktor. A szolgáltatások exportja, a beruházások, az ipar is jelentősen bővült 2020-hoz képest. A miniszterelnök elmondása szerint a kormány képes lesz 5,5 százalék fölé emelni a gazdasági növekedést.

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy azt ígérték, amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit hoznak létre. Ezt a vállalást teljesítettük – jelentette ki. Soha nem dolgoztak még ennyien a rendszerváltás óta Magyarországon. 11 év alatt közel egymillió munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta újra négy százalék alá csökkent, egyetlen lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól.

A kormány az emberek döntésének megfelelően meghosszabbította a hitelmoratóriumot a rászorultak számára, így a közfoglalkoztatottak, a családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a gyermeket nevelők számára, valamint azok részére, akiknek a jövedelme a járvány alatt csökkent.

A gazdaság sikeres újraindítása lehetővé tette, hogy a gyermeket nevelő szülők személyi jövedelemadóját február 15-ig visszatérítsék számukra. A gyermeket nevelő vállalkozók is adóvisszatérítéseket kaphatnak, így összességében 1,9 millió szülő számára mintegy 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal 2022 februárjában.

A nyugdíjasok is részesülnek a gazdasági eredményekből. A nyugdíjprémium összege a szakértők szerint meghaladja az 50 ezer forintot is. Folytatják továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését.

2022 elején hat havi fegyverpénzt kapnak a rendvédelmi és fegyveres testületek hivatásos tagjai, valamint bevezetik a 25 év alattiak SZJA-mentességét is.

A kormány tárgyal a munkaadókkal és a munkavállalókkal is a minimálbér 200 ezer forintra történő emeléséről is. Ennek megvalósítására a miniszterelnök jó esélyt lát.


Forrás:
hirado.hu, Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture